Velika tajna svadbenog poklona: Reči koje joj je na venčanju svekrva uputila sledile su Cecu Ražnatović i DANAS IH PAMTI!

0

Ceca Ražnatović spada u red najpoznatijih folk pjevačica u regiji koja je na estradnoj sceni više od tri decenije i otpjevala je veliki broj hitova. U burnim devedesetim se udala za Željka Ražnatovića Arkana koji je tada bio jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji iako je bilo poznato da je pripadnik kriminalnog klana a zbog zločina koje je počinio sa svojom paravojnom formacijom u ratu koji se tada vodio na prostorima bivše jugosalvije tražio ga je i Međunarodni sud u Hagu.

Njihova svadba je održana 1995. godine i proglašena je svadbom vijeka a Ceca je za tu priilku po vjenčanicu išla u Milano i platila je 100 hiljada maraka. Vjenčanj koje je ispoštovalo i stare srpske običaje je prenosila i televizija a veliku ulogu toga dana je imala i Arkanova majka koja je svojoj novoj snahi poklonila dukat koji j  bio u njenoj porodici od 1700. godine.

Arkanova majka  Slavka Josifovski je tada rekla Ceci kako je daruje tim dukatom koji je ona sama naslijedila od svoje prababe a Arkanove čukunbabe i poželjela je da njihov brak bude sretan i dugovječan. Moglo se vidjeti da su ove njene roiječi sledile Cecu koja je svoju svekrvu slušala sa velikim poštovanjem a ispostavilo se da se ipak njena želja nije ostvarila jer je samo nekoliko godina kasnije Arkan ubijen u beogradskom hotelu Interkontinental.

Ipak ovaj svekrvin poklon je za pjevačicu imao veliku važnost i ona ga je proslijedila svojoj snahi Bogdani na isti način na koji ga je i ona dobila. Bogdana je na vjenčanju sa Veljkom čak nosila i Cecinu vjenčanicu koja je samo bila prepravljena tako da bi joj odgovarala.