“SAZNAO SAM DA JE POGINUO PRED POČETAK PREDSTAVE!” Tragedija koja je obeležila život POZNATOG GLUMCA – Posle toga sam SKROZ OSEDEO…

0

Jedan od najomiljenijih i najpoštovanijih glumaca u Srbiji je Dragan Petrović Pele  koji  je i profesor na Akademiji u Beogradu a koji je nedavno u jednom intervjuu progovorio o najtežem periodu u svom životu.

To je bila smrt njegovog brata za koju je sazbnao pred sam početak predstave u kojoj je glumio i kako kaže u prvom momentu od šoka nije osjetio ništa  a zatim ga je obuzeo bijes i ogromna tuga. Pele je rekao da je to mehanizam samoodbrane koji ljudi imaju i da djeluje slično kao kada se posječeš, boli tek kasnije.

Njegov brat Zoran je život izgubio u saobraćajnoj nesreći a u tom momentu je Pele bio u pozorištu i igrao u predstavi Kolubarska bitka. U to vrijeme nije bilo mobilnih telefona i neko je fiksnom vezom u pozorište javio strašnu vijest. Pele je tada samo pitao svog kolegu Mišu Janketića da li može sam da igra predstavu a nakon što mu je ovaj odgovorio da može sjeo je u auto i otišao. U to vrijeme je Pele imao samo 28 godina i vozio je neku krntiju i nije bio ni svjestan kako je došao na odredište.

Inače Pele već 20 godina radi kao profesor na FDU gdje je 1997. godine došao kao asistent a poslije je postao i profesor. O fami koja prati ovaj fakultet oduvijek a da se na nju studenti upisuju preko veze i poznanstava Pele kaže da to jednostavno nije istina jer nema veće nesreće od toga da na glumu primite nekoga ko nije talentovan jer ćete prvo njega unesrećiti za cijeli život ali ćete i profesorima napraviti veliki problem jer se gluma ne može naučiti bez imalo talenta.