ONA JE BILA PRVA STARLETA JUGOSLAVIJE – Zavela Kevina Kostnera, Niki Lauda se tukao zbog nje, nije joj odoleo ni Brega: Ovako danas izgleda! (FOTO)

0

U današnje vrijeme starlete su postale popularne iako se mnogi slažu da ove djevojke koje nemaju nikakav talenat uglavnom profitiraju od muškaraca sa kojima su u vezi što je jako blisko elitnoj prostituciji.

Kao prvu starletu na prostoru Jugoslavije danas mediji navode Dijanu Bečirović koja je rođena u Lukavcu kod Tuzle a postala je svjetski poznata nakon što je napravila intevjue sa poznatim političarima i sportistima ali i sa dvojicom papa. Ona je karijeru manekenke započela kada je imala 14 godina a u osamdesetim su je smatrali najzgodnijom ženom u državi.

Slikala se za Plejboj i Start a onda je karijeru nastavila kao novinarka i iako je bila poznata manekenka a kasnije i cijenjena novinarka mnogi su je nazvali prvom starletom na ovim prostorima. Ona je bila novinarka koja je uradila i posjednji intervju sa slavnim vozačem Formuel 1 Ajrtonom Senom koji je poginuo samo dva dana nakon tog razgovora u udesu koji se desio na Gran Priju San Marina.

Poznato je da na Dijanine čari nisu ostali imuni ni poznati svjetski glumci pa joj se tako nabacivao i Arnold Švarcneger a ona je sama ispričala kako su je mediji optužili da je ona kriva za raspad Bijelog dugmeta. Ona se družila sa Vladom Pravdićem klavijaturistom ove grupe koj je po njenim riječima bio zaljubljen u nju i onda se pojavio Goran Bregović. Dijana je jednom rekla da je istina kao je Brega preoteo od Vlade što je dovelo do razmirica između njih dvojice. Zbog ove fatalne ljepotice se potukao i Niki Lauda a udvarao joj se i Kevin Kostner.