ZA NJU KAŽU DA JE NAJODVRATNIJA ŽENA SVIH VREMENA: Ono što je Joko Ono radila nije bilo nimalo normalno!

0

Joko Ono je danas proslavila svoj 89-i rođendan a cijeli svijet je saznao za nju kada je postala žena najpoznatijeg Bitlsa Džona Lenona i mnogi je i krive za raspad legendarne grupe.

Kao što je poznato slavnog muzičara je u njegovoj 40-oj godini usmrtio poremećeni obožavatelj Mark Dejvid Čepmen koji ga je sačekao na ulici isperd zgrade u kojoj je živio i u nejga ispalio 4 metka. Njegova udovica Joko Ono je sljedeći dan obavijestila javnost da Džon neće biti sahranjen nego kremiran a pepeo je rasut po Central parku.

Svo svoje bogatstvo Lenon je ostavio Joko i njihovom sinu Šonu dok njegov sin iz prvog braka Džulijan ni njegova majka  nisu dobli ništa. Već zbog ovoga su mnogi smatrali Joko najodvratnijom ženom a svijetu a tek nakon Lenonovog ubistva se saznalo šta je ova žena koja je konceptualna umjetnica radila dok je on bio živ.

Ona i Lenon su se sreli u jednoj galeriji ali kako se poslije saznalo taj susret nije bio nimalo slučajan jer ga je ona prije toga sliejdila gdje god je išao. Ona je željela da on bude sponzor njenih umjetničkih dijela i nije prihvatala ne kao odgovor a ono što je najčudnije niko njome nije bio oduševlejn osim samog Džona. Ona je prvo opsjedala Pola Makartnija ali kada nije uspjela da ga slomi prešla je na Lenona. Kada je uspjela da ga zavede od njega se nije odvajala ni sekundu i išla je i na probe i u studio mada je ostali članovi grupe nisu podnosili. Osttak pročitajte ovdje.