ZASTRAŠUJUĆ PRIZOR U NOVOJ VAROŠI: Zmija u snegu ŠOKIRALA meštane, evo šta narod u tom kraju veruje kakav je ovo znak! (FOTO)

0

Poznato je da su zmije gmizavci koji uživaju u toploti sunčevih znaka i ne izlaze napolje kako se u narodu kaže prije Đurđevdana pa je zato prizor koji su snimili stanovnici Nove Varoši sve iznenadio ali i uplašio posebno one koji su sujevjerni.

Milivoj Remović koji radi kao čuvar zaštićneog područja Uvac je napravio ovu fotografiju u selu Miševići koje se nalazi na oko hiljadu metara nadmorske visine. I on sam je ostao iznenađen kada je na snijegu ugledao velikog poskoka posebno zato što se radi o zimskom ogdišnjem dobu kada je zmije nemoguće pronaći na površini. On je za srpske medije ispričao kako je i sam bio zapanjen kada je na snijegu vidio ogromnog poskoka koji se migolji.

On je i prije imao priliku da se sretne sa zmijama ali nikada sa nekim ovolike veličine. On je za RINU rekao kako je ova pojava posebno neuobičajena jer zmije ne izlaze prije Đurđevdana na površinu zemlje. Još uvijek nije poznato šta je ovog poskoka natjeralo da izađe na površinu koja j ebila pekrovena sniegom i pri temperaturi od sedam stepeni Celzijusa a li se zna da ih u ovim predjelima ima dosta s tim što se uglavnom pojavljuju u proljetnim i ljetnim mjesecima.

Postoji i narodno vjerovanje po kojem rani izlazak zmija iz skrovišta upozorava na neku prirodnu katastrofu od kojih je najizgledniji zemljotres. Inače narod se eod davnima plašio neuobičaajenih pojava koje nisu znali objasniti a mislilo se da zmija koja se zimi pojavi na površini je ona koja je nekog tokom godine ujela pa je sada zemlja za kaznu ne prima nazad.