Video da POSKOK prelazi put i napravio dve FATALNE greške: Kažu da tako NIKADA ne treba lečiti ujed zmije!

0

Proljeće i toplo vrijeme dovodi i do pojave zmija koje izlaze iz skrovišta da bi uživale na suncu. Međutim za ljude susret sa njima može biti jako opasan posebno kada su u pitanju otrovnice a mi vam danas donosimo priču o događaju koji se desio zadnjeg dana mjeseca jula u Rusiji u blizini jednog jezera koje se nalazi u selu Karlegeš kod grada Prokopjevska.

Tada se jedna grupa prijatelja vraćala sa odmora u prirodi i dečko koji je vozio auto je primjetio zmiju koja prelazi put pa je zaustavio vozilo a pošto niko od njih nikada prije nije vidio zmiju uživo svi su izašli iz vozila da je pogledaju. Jedan od njih po imenu Jevgenij koji je imao 35 godina je odlučio da je uzme u ruku i kada je dotakao zmija se munjevito okrenula i ujela ga za prst.

Odmah su sjeli u auto i krenuli kući da proguglaju o kojoj se vrsti zmije radi i shvatili su da ga je ujeo poskok. U panici su počeli da zovu prijatelje i rodbinu i da traže savjet šta da rade i jedan od rođaka koji je bio lovac je rekao da nikako ne pokušavaju da isisaju otrov iz rane ali je već bilo kasno jer je Jevgenije to već uradio da bi nakon nekoliko trenutaka rekao svojim prijateljima da se ne osjeća dobro pao je u nesvijest.

Odvezli su ga u bolnicu ali on nikada više nije došao sebi a doktori nisu mogli da otkriju tačno mjesto ugriza a pored toga u hitnoj pomoći nisu imali serum nego se on nalazio u drugoj zgradi na infektivnom odjelu. Nakon 13 sati su ga prooglasili mrtvim. Nakon obdukcije je utvrđeno da je on ujeden dva puta a tragove drugog ugriza su pronašli na njegovoj nozi. Iz bolnice su napomenuli da osobe koje ujede zmija trebaju što prije potražiti liejčničku pomoć i da ne rade ništa na svoju ruku.