Trudnici rekli da čeka BLIZANCE, ali je iz nje izašlo nešto ZASTRAŠUJUĆE: Onda se desilo čudo (VIDEO)

0

Postoji jako puno bračnih parova koji jedva čekaju da dobiju prinovu ali se ponekad dese i slučajevi koji jdnostavno zapanje i doktore kao što je ovaj slučaj koji se desio u Indiji. Naime ženi koja je bila u drugom stanju su rekli nakon ultrazvuka da čeka blizance i njen muž i ona su se pripremali za dvije prinove u svom domu.

Međutim kada je došlo do porođaja ustanovilo se da je ona nosila jednu bebu koja je imala dva srca i dvije glave i tri ruke. Ovo niko nije očekivao a ponajmanje Šahin i Sohail Kan koji su očekivali da će postati roditelji blizanaca. Međutim kada je ona dobila trudove i prebačena je u bolnicu u Retlamu koja se nalazi u indijskoj državi Madja Pradeš iz nje je izvađena samo jedna beba koja nije bila nimalo nalik na druge.

Inače ova pojava je u medicini zabilježena kao dicefalni parapagus ali je prava rijetkost da bebe prežive i one su najčešće spojene trupom. Međutim ovi kako ih nazivaju čudotvorni blizanci su uspjeli da prežive i prebačeni su u bolje opremljenu bolnicu u Indoru i stavljeni pod nadzor pedijatara dok je njihova majka ostala u bolnici u Ratlamu.

Ljekar koji je zadužen za blizance je rekao kako je stanje još uvijek neizvjesno i da su ovakvi slučajevi jako rijetki. Za sada nije planirana nikakva operacija i ne zna se da li će do nje ikada i doći. Ovakvi slučajevi se dešavaju jednom u milion i posljednji put je zabilježeno u Indiji prije tri godine kada je rođena beba koja je također imala dvije glave i tri ruke.

Preporučujemo