TRI PUTA SE ŽENIO, BIO U LOGORU, PREŽIVEO RAT, PROGON I GOLI OTOK: Neverovatna životna priča Vlaste Velisavljevića! (FOTO)

0

Na našim prostorima je nekada bilo mnogo kvalitetnih umjetnika i zabavljača, kao i sportista, naučnika i drugih talenata i mislioca. To se baš cijenilo kad je Jugoslavija postojala jer se tad novac odvajao za kulturu, sport i obrazovanje. Danas, nažalost, to više nije slučaj i mladi svoje talente i potencijal protrate.

Glumci Jugoslavije su bili naročito nadareni i pružalo im se mnogo prilika, a pokojni glumac Vlasta Velisavljević je bio jedan od najvećih velikana jugoslovenske glume. Rođen 1926. godine, kad je dostigao punoljetstvo, postao je član prve generacije glumaca beogradske dramske akademije i u svojih 70 godina karijere je imao rekordnih 350 uloga.

Dugometražni filmovi, predstave, serije i sve što vam može pasti na pamet – u svemu je Vlasta iskazao svoj čuveni talenat. Ipak, život mu nije bio baš jednostavan. Jugoslavija je davala dosta, ali je bilo nekih stvari koje su se morale poštovati, u protivnom se išlo u zatvor. Vlasta je proveo tri godine u najzloglasnijem zatvoru na Balkanu – na Golom otoku. Otkrio je da su tražili da ga se prva supruga odrekne, što je i učinila a potom se preudala i otišla u Ameriku, a njihova kćerka je otišla kasnije za njom istim stopama i dalje od oca.

Trebalo mu je dugo da ga ponovo prihvate kao glumca, ali je kasnije preokrenuo stvari i glumio u mnogim odličnim ulogama. Imao je sveukupno tri braka od kojih mu je zadnji bio najdraži, a preminuo je u 94. godini života od COVID-19. Ukoliko želite znati više o njegovom turbulentnom životu, kliknite na link ovdje..