TAMARA JE SVAKOG DANA JELA PO ČEN BELOG LUKA: Desile su joj se 4 stvari, JEDNA JE BILA POTPUNI UŽAS!

0

Ipovijest jedne novinarke  koja se zove Tamara je izazvala velike polemike na društvenim mrežama a tema je bila konzumacija bijelog luka. Poznato je da se radi o biljci koja je veoma zdrava i na našim prostorima se smatra lijekom za skoro sve bolesti.

Tamara je napisala i da je malo poznato da su na prvim olimpijskim igrama koje su održane svi takmičari prije nastupa grickali upravo bijeli luk i to svaki dan po jedno čeno cijelu sedmicu. I u drevnom Egiptu su bile poznate sve prednosti bijelog luka a u antičkoj Grčkoj su vojnici obavezno konzumirali luk da bi bili otporniji i snažniji.

Nakon što je sve ovo istražila Tamara je odlučila da i sama isproba ovu metodu i da jednu sedmicu svaki dan pojede po jedno čeno bijelog luka i da vidi šta će se desiti. Tako je prvi dan uz večeru od janjetine i riže pojela nekoliko grilovanih čena bijelog luka i nije bilo nikakvih problema. Sljedeći dan je sve do pred spavanje zaboravila na bijeli luk pa je ustala iz kreveta i pojela jedan sirovi čen i kao kaže stomak je počeo da je boli i morala je da se bori da ne povrati.

Ujutro je probudio ružan okus koji je imala u ustima i sama je mogla da osjeti zadah i iako je prala i trljala zube skoro pola sata ništa nije pomagalo, smrad je i dalje bio tu. Treći dan je primjetila da odmah nakon konzumacije luka počne da je boli glava i tek poslije je saznala da on kod pojedinaca može da izazove ozbiljne migrene. Ono što je po njoj bilo najveći užas je njena velika nužda koja je neviđeno smrdila i pretpostavila je da je iz sebe uz pomoć bijelog luka izbacila i tonu toksina koji us bili u njenom tijelu.