Kada je početkom maja mjeseca iznenada preminuo Vidoje Ristović koji potiče iz imućne porodice i bio je poznati istoričar svi mediji su izvještavali o tome jer je on bio u braku sa zanosnom hrvatskom voditeljicom Nikolinom Pišek posljednjih osam godina.

Međuitm u trenutku smrti Vidoje je po svemu sudeći bio sa ljubavnicom koja je nešto iza ponoći nazvala hitnu pomoć i rekla kako on ne diše već pola sata i kada su stigli na lice mjesta zdravstveni radnici su samo mogli konstatovati smrt. Nikolina je u to vrijeme bila u Zagrebu i čim je saznala za tragičnu vijest uputila se u Beograd.

Već tada je bilo jasno da između nje i njenog svekra Miše Grofa odnosi nisu u redu jer je on veoma grube riječi uputio na Nikolinin račun kada su ga novinari pitali za podjelu imovine njegovog sina. Sada je isplivala i informacija o gnusnom ponašanju ovog antikvara kojeg je Nikolina pozvala dan prije pomena njenom mužu kada je stigla u Beograd. Ona je naime trebala pomoć jer je njena kćerka a Mišina unuka Una Sofija uganula nogu i tražila je inforamciju kod kojeg bi doktora u Beogradu mogla da ga odvede.

Miša koji je u tom trenutku bio na sastanku u policiji je prema riječima ljudi koji su bili  sa njim u prostoriji bio strašno neljubazan tokom tog telefonskog razgovora i rekao je Nikolini da Una više nema djeda jer kada je umro otac umro je i djed. Onda je drsko upitao Nikolinu što nije dijete ostavila svojoj majci i na kraju joj je rekao da on ne zna nikakve doktore i da je na sastanku i prekinuo je vezu.

Preporučujemo