Od kada se pojavio internet i društvene mreže u prilici smo da uz samo nekoliko klikova dođemo do svih mogućih informacija a skoro da ne prođe nijedan dan da neko ne objavi snimak neke krađe posebno u Beogradu. Naime veliki broj ljudi se bavi džeparenjem i raznim prevarama a u posljednje vrijeme ima dosta onih koji kradu hranu u marketima jer nemaju novaca da je kupe i da prehrane svoju porodicu.

Prije par dana je tako u susjednoj Bosni i Hercegovini uhapšen muškarac koji je u jednom marketu u Banja Luci ukrao hranu u vrijednosti od oko 20 eura. Nakon što je ta vijest objavlejna u medijima u moru komentara korisnici su osuđivali vlast i političare što su doveli građane do toga da moraju krasti da ne bi bili gladni, dok oni kradu milione i niko od njih ne odgovara pred zakonom.

Na društvenoj mreži Telegram je osvanuo snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi stariji čovjek koji je ženi ukrao novčanik na trafici i ovdje se radi o čistom lopovluku a ne gladi. Naime ona je dok je kupovala sok na trafici spustila svoj novčanik na sekundu a on je iskoristio njenu nepažnju i pokrao je.

Pored ovog snimka skoro svaki dan osvane neki na kojem s e vidi kao neki lopov krade  a jedna prodavačica koja radi u prodavnici u strogom centru Beograda je čak i zatražila pomoć građana preko društvenih mreža. Ona je napisala kako joj treba pomoć jer im već drugi put isti dečko krade robu na potpuno isti način a oni ne mogu da ga spriječe. Objavila je i njegov snimak i zamolila da im se javi onaj ko ga eventualno prepozna. Video pogledajte ovdje.

Preporučujemo