Kada je krenula u šetnju sa svojim psom što joj je bila svakodnevna rutina amerikanka Erin Vilson nije moglab ni slutiti kakav će joj se užas desiti. Šetala je pored jednog izletišta na rijeci Triniti i odjednom je začula čudan zvuk a onda je samo osjetila strašnu bol kada su joj  se u rame zarili zubi neke životinje.

U pitanju je bila puma koja se upravo spremala za drugi napad na nju  a ona je u panici pozvala svog psa Evu koja je krenula da odbrani svoju vlasnicu. Tada je puma uhvatila psa za glavu i nikako ga nije puštala i Erin je pokušavala da odbrani svog ljubimca tako što je pumu gađala kamenjem ali to nije pomoglo.

Nakon toga je Erin otrčala do glavnog puta i zaustavila auto kojim je upravljala Šeron Hjuston i koja je odmah shvatila o čemu se radi i uzela je biber sprej i jednu plastičnu cijev i zajedno sa Erin je otrčala do mjesta na kojem su se nalazile dvije životinje. Iako su je poprskale sprejem on nije imao veliki efekat i puma je počela da odvlači psa pream šumi. Međuitm Erin se i dalje borila za svog psa i iz sve snage je udarala pumu plastičnom cijevi sve dok ona nije pustila psa i pobjegla u šumu.

Nakon toga Erin je odmah svog ljubimca odvela u bolnicu za životinje ali su njegove povrede bile veoma teške. Prema riječima Erininog muža pas je imao dva loma na lobanji i teško oštećenje oka ali su se veterinari uspjeli izboriti da mu spasu život. I Erin je morala da dobije medicinsku pomoć zbog ogrebotina i ugriza ali oboje se dobro oporavljaju. Erin je na Instagramu napisala kako je njen pas njen heroj jer je samo zahvaljujući njoj i ona danas živa.

Preporučujemo