STRAVIČNA SITUACIJA ZAUVEK JOJ JE PROMENILA ŽIVOT: OVAJ DAN Vera Matović slavi kao drugi rođendan,evo i zašto!

0

Na domaćoj estradi postoji nekolicina pjevača i pjevačica koji iza sebe imaju veličanstvene karijere koje traju decenijama a među njima je i Vera Matović koja je na estradi preko pedeset godina.

Svoje obožavatelja pored dobrim pjesmama plijeni i svojom pozitivnom energijom i osmijehom koji skoro nikada ne skida sa lica a kada su u pitanju numere koje ona izvodi teško je zamisliti ijedno slavlje bez njih. Vera je dobila i niz nagrada i priznanja za svoj doprinos a i mlađa publika koja nije bila ni rođena u vrijeme njene najveće slave zna njene hitove a posebno je zadnjih mjeseci aktuelna njena pjesma Miki, Milane koja se može čuti u svakom klubu i kafiću.

U svojoj karijeri Vera je snimila 20 albuma i preko 15 singlica a samo neki od njenih hitova su “Hajde da se budimo u dvoje“, “Belu bluzu suza kvasi“, “Marko, sunce moje jarko“, “Javi mi se javi“, “Oj, livado, oj zelena“, “Šta ti moja bluza smeta“, “Dva jastuka bela“, “Pitala sam popa“, “Gledam Čačak, s’ jelice planine“.

Vera je rođena u Čačku u kojem je završila i osnovnu i srednju školu a oduvijek je interesovala muzika. Njen brat Svele je bio odličan harmonikaš i njih dvoje su počeli da nastupaju zajedno i pojavili su se na festivalu Raspevano Dragačevo gdje su polučili veliki uspjeh. Njena karijera kreće uzlaznom putanjom početkom sedamdesetih godina i najpoznatija je po tome što je prva žena koja je u Jugoslaviji osvojila Oskar popularnosti što se desilo 1980. godine.

Vera se okušala i u glumi i pojavljuje se u ulozi pjevačice u seriji Kamiondžije opet voze. Ona je bila i učesnica rijalitija pod nazivom Srpksa posla i pokazala je kao se snalazi u ulozi domaćice. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo