Širom JUGOSLAVIJE žene su padale u TRANS zbog njega: Slamao je srca, a danas je NEPREPOZNATLJIV – TUGA ŠTA JE OSTALO OD NJEGA! (FOTO)

0

U Jugoslaviji je postojala jaka muzička scena i tada je folk muzika još uvijek bila u povojima a slušao se pop i rok i postojao je veliki broj izvođača i grupa koji su postali kultni i čije se pjesme i dan danas slušaju. Jedan od mladih pjevača u to vrijeme koji je bio jako popularan ne samo zbog svojih pjesama nego i zbog svog izgleda je Alen Slavica za kojim su ludjele tadašnje tinejdžerke.

On je rođen u Karlovcu prije 58 godina a u svojoj karijeri je objavio 14 albuma i dosta singlica. Tri albuma pod nazivima “Šarene oči”, “Ispod tvoga jastuka”, “Ti si moja sretna zvijezda” i “Pod krilima neba” su dostigle srebrni i zlatni tiraž a album koji je i najpoznatiji upravo zahvaljujući naslovnoj pjesmi Dao samti dušu je dostigao i platinasti tiraž što je u ono vrijeme bio ogroman uspijeh.

Kada se pojavio na muzičkoj sceni važio je za jednog od najzgodnijih i najljepših muškaraca i bio je miljenik ženskog dijela publike. Pred raspad Jugoslavije 1989. godine Alen odlazi u Kanadu gdje je imao zakazan nastup za Novu godinu a nakon toga je zajedno sa Kićom Slabincem napravio turneju.

Vratio se u Hrvatsku na kratko i poslije par mjeseci se vraća u Kanadu ali i dalje nastavlja da se bavi muzikom. Nastupio je i na poznatom festivalu Dalmatinska šansona 2006. godine sa pjesmom pod nazivom Maslina a piše pjesme i za druge izvođače. Alen je aktivan na društvenoj mreži Instagram na kojoj često objavljuje i porodične fotke sa suprugom Sandrom i kćerkom Emom.