CELA BIVŠA JUGOSLAVIJA U SUZAMA – Preminula je naša poznata glumica – BORBA JE BILA DUGA, ALI TEŠKA BOLEST JE IPAK BILA JAČA – Svi u NEVERICI (FOTO)

0

Jugoslavija je bila država koja je bila uređena i u kojoj se jako puno novaca ulagalo u sport i kulturu a kao rezultat toga je izašao i veliki broj serija i filmova koji su bili jako kvalitetni a mnogi od njih su postali kultni i i danas se gledaju.

Jedna od takvih serija je i Grlom u jagode u kojoj je glumila Mirjana Majurec koja je danas preminula u svojoj 70-oj godini a ovu vijest su potvrdili članovi njene porodice. Mirjana je dugo bila bolesna od opake bolesti i preminula je u zagrebakoj bolnici Rebro u koju je primljena prošle sedmice jer se njeno stanje naglo pogoršalo.

Mirjana je rođena u Splitu i nakon završene srednje škole upisla je glumačku akademiju koju je završila u roku. Nakon toga je postala član pozorišta Gavella i na njegovim daskama je nastupila po prvi put 1973. godine. U svom matičnom pozorištu je glumila u 26 predstava a vrlo često je gosotvala i u drugim pozorišnim kućama. Kada je u pitanju film na velikom ekranu je debitovala u filmu Psihopati a nakon toga je uloge imala i u filmovima “Izbavitelj”, “Kraljeva završnica”, “Kad mrtvi zapjevaju” i “Ispod crte”.

Pored toga glumila je i u velikom broju serija od kojih su samo neke “Kapelski kresovi”, “U registraturi”, “Grlom u jagode”, “Nepokoreni grad”, “Velo misto”. Ona se udala za glumca Ivicu Vidovića i sa njim je dobila sina kojeg su nazvali Luka ali nisu dugo ostali u braku. Deset godina poslije se udala po drugi put i to za fudbalera Marka Mlinarića sa kojim je dobila drugog sina Ivana ali ni ovaj brak nije uspio.