PROSLAVILA SE U MUNJAMA, PA OTIŠLA U AMERIKU: A onda se vratila u domovinu i danas izgleda bolje nego ikad! (FOTO)

0

Iako imamo stvarno jak glumački kadar širom bivše države koji su u to doba započinjali, dosta se talenata pojavilo i poslije rata ali nisu imali sreće kao njihovi prethodnici da rade u sistemu koji će podržavati kreativnost, umjetnost i kulturu kao što je to radila Jugoslavija, ali neki su opstali.

Jedna glumica koju ste možda zaboravili a gledali ste je u kultnim poslijeratnim filmovima je Maja Mandžuka koja je glumila u filmovima “Munje” i “Virtualna stvarnost”. Danas Maja ima 40 godina i jako se dobro drži, a s velikim oduševljenjem je otkrila da joj je trenutno omiljena uloga ta da bude tetka sinovima njene sestre Mile. Njena porodica je inače jako obrazovana i uspješna – i majka i otac su doktori nauka i bavili su se produkcijom, pravom i mnogim kulturno-umjetničkim pohodima, pa nije ni čudo što su Mila i Maja to poprimile od njih jer je i Mila u poslu TV režije a Maja glumica.

Majina sklonost prema glumi i pozornici se pojavila još u osnovnoj školi kad je stekla popularnost kao imitatorka Michael Jacksona i kroz intervju u zoološkom vrtu sa Vukom Bojovićem od kojeg je zaradila i džeparac s kojim je častila svoje tadašnje drugarice iz škole.

Otkrila je da je jedno vrijeme bila simpatija nekog momka koji je danas slavna ličnost, a u to vrijeme joj je poklonio čak 101 ružu za Valentinovo! Završila je studij glume u Beogradu i nakon par kultnih uloga odselila u Ameriku gdje je usavršavala glumu na prestižnim univerzitetima. Više o njoj pročitajte ovdje.

Preporučujemo