PREKINUT “DNEVNIK 2” ZBOG OVOGA, JUGOSLAVIJA JE BILA NA NOGAMA! Svi su nemo gledali događaj DECENIJE!

0

Prije par dana mediji i cijela javnost brujali su o aktuelnim svadbama. Jedna od njih je kada se brat Novaka Đokovića oženio, a druga je svadba Mirka Šijana i Bojane Rodić. Obje ove svadbe protekle su u najboljem redu, a svi mediji su pisali samo o njima. To je podsjetilo mnoge na svadbu za vrijeme bivše Jugoslavije, kada se naša najpoznatija pjevačica udala.

Naravno, riječ je o Lepoj Breni i njenom suprugu, bivšem teniseru, Slobodanu Bobi Živojinoviću. Njihova svadba se gledala u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a ne samo u Srbiji. I dan danas se o njihovom slavlju i svadbi priča, posebno zbog toga što je za vrijeme njihove svadbe prekinut i ‘’Dnevnik 2’’ kako bi mladenci dali izjave uživo u programu. Na njihovoj svadbi te godine prisustvovalo je preko 600 gostiju, te je zaista napravljeno veliko slavlje.

 

Kum Bobe Živojinovića bio je poznati teniserski stručnjak Jan Cirijak, a kum Lepe Brene bio je dugogodišnji menadžer i prijatelj Raka Đokić. Svojevremeno se pričalo da je ova svadba Brenu i Bobu koštala preko 50 hiljada njemačkih maraka, što svakako nije malo. Svi su zapamtili trenutak kada je pjevačica svom suprugu zgazila Bobinu nogu, na šta je on skočio i mnoge nasmijao. Tada je Brena, po običaju, bacala bidermajer koji je uhvatila njena kolegica Dragana Mirković.

Torta za mladence, naravno koju su podijelili s gostima, bila je na pet spratova, a pored toga bilo je spremno 650 vrsta jela i sva pića su bila na raspolaganju. Mnogi su komentarisali kako je ovo bilo luksuzno vjenčanje i trošenje para uzalud, ali je Brena odmah nakon vjenčanja rekla da su Boba i ona svjetski ljudi i da je u stilu toga i vjenčanje bilo takvo.