EVO ZAŠTO SE BIVŠA ŽENA BORISA TADIĆA ZAMONAŠILA: Isplivalo u JAVNOST, šokiraćete se! (FOTO)

0

Bivši predsjednik Republike Srpske Boris Tadić pored političkog života, koji vodi javno, ostavlja prostora i da mu se drugi upliću u njegov ljubavni život. Poznato je cijeloj javnosti koja poznaje ovog gospodina da se on dva puta ženio. Prvi put je stupio u brak sa novinarskom iz Osijeka, Veselinkom Zastavniković.

Njih dvoje su bili 16 godina u braku, od perioda 1980. do 1996. godine. Razveli su se mirnim i sporazumnim putem, a nedavno je šokirala cijelu javnost njegova bivša supruga. Naime, Veselinka Zastavniković se zamonašila. Ko god poznaje Veselinku zna da je ambiciozna, lijepog izgleda, mnogi tvrde i da je inteligentna iznad prosjeka, te da je buntovnica koja pokreće revoluciju i podržava.

Veselinka je rođena kćerka oficira JNA, a svoj put u budućnosti pronašla je u novinarstvu. Neko vrijeme radila je i u Ministarstvu vjera, a 2002. godine odlazi u manastir. Tada je posjetila manastir još kao iskušenica, a od 2008. Godine Veselinka je odlučila da se zamonaši i postala je kaluđerica Irina. Dok je još bila iskušenica tih 6 godina, održavala se odaja za patrijarha Pavla, a upravo tu je Veselinka imala dosta obaveza.

Mnogi su bili iznenađeni što je bila iskušenica malo više od pet godina, s obzirom na to da je svi smatraju iznadprosječno inteligentnom. Poslušavši prijedlog patrijarha Pavla s kojim je imala divan odnos i često ga je posjećivala u Patrijaršijskom dvoru koji se nalazi u Beogradu, preuzela je monaško ime Irina. Majka Borisa Tadića se dosta protivila njihovoj vezi, ali su se oni vjenčali  bez obzira na to. Kada su imali različite poglede na politiku, njihovi putevi su se počeli razilaziti. Boris se oženio drugi put za Tatjanu, s kojom je dobio dvije kćerke Mašu i Vanju.