“Pevala je, nije znala da umire”: Ćerka Merime Njegomir otkrila detalje o majci i teškim trenucima iz detinjstva

0

Ime Merima Njegomir je jedno od najpoznatijih imena na našoj javnoj sceni. Ovih dana je njena kćerka odlučila da u javnost iznese neke detalje za svoju majku koju skoro niko nije znao. Njena kćerka Ljubica Njegomir je oduvijek izbjegavala javnost po svaku cijenu i nikada nije htjela da bude ispred kamera.

Bez obzira na to što je njena majka poznata ličnost i dugo godina javna ličnostm njenu kćerku jednostavno nikada nije to zanimalo. Merima se dugo godina borila sa teškom i opakom bolešću, a onda je izgubila i preminula u 69. godini života. Mnogima je ovo teško palo, s obzirom da su mnogo voljeli njenu muziku, pa je cijela javnost bila potresena. Njenoj kćerki je, zasigurno, najteže palo što je izgubila majku. Nedavno je dospjela u javnost i otkrila je mnoge detalje iz njihovih života.

Prisjetila se djetinjstva i otkrila da je u tom periodu nju bila sramota što joj je Merima Njegomir mama. Druga djeca bi Meriminu djecu zadirkivala zbog toga što je njihova mama pjevačica, pa bi je često nazivali pjevaljkom. Merima je rođena 9. novembra 1953. godine, a jednom kada je slavila svoj rođendan u javnost je procurila vijest o njenom raku i da će uskoro umrijeti.

Ljubica Njegomir rekla je da kada jedan član porodice ima dijagnosticiran rak, onda cijela porodica ima rak. U svojoj ispovijesti prisjetila se kako je njena majka, uprkos svemu, pjevala sat i po iako je umirala u sebi i bila u terminalnoj fazi. Tada njena porodica nike znala da je Merima došla do terminalne faze,