PARAĆINAC NE PLAĆA GREJANJE DO KRAJA ŽIVOTA: Delimir zasadio drvo koje greje bolje od uglja, raste do 20 m i donosi OGROMNU zaradu!

0

Zbog rata koji se već skoro pola godine vodi u Ukrajini došlo je do velike ekonomske krize posebno u Evropi koja je Rusiji uvela sankcije zbog invazije na ovu zemlju. Međutim sankcije pogađaju i države članice EU možda i više nego samu Rusiju a to se posebno može vidjeti po cijenama energenata i osnovnih životnih namirnica.

Već sada se priča o tome kako nas čeka teška zima posebno kada je u pitanju grijanje ali postoje ljudi  koji su se još prije odlučili da u svojim vrtovima i dvorištima posade kinesko drvo paulovniju koje jako brzo raste i koji nakon samo pet godina dostiže visinu od 20 metara. Ima puno veću kalorijsku vrijednost od mrkog uglja i koristi se za izradu peleta a zbog svoje čvrstine je odličan materijal i za izradu stolarije i parketa.

Delimir Grkić iz Paraćina je davno uvidio prednosti koje ima paulovnija i na svom imanju koje se nalazi u Zmiču je posadio 150 stabala i za tri mjeseca ona su porasla na tri metra visine. On je za Mondo rekao da su se tek sada pojavili hibridi ovog drveta koji mogu da uspijevaju i u našem podneblju i ukrštanjem je postignuto da drvo može da preživi i niske temperatire kakve kod nas budu zimi.

Grkić je ispričao da ga je na sadnju paulovnije potakla ekonomska kriza i emisija o ovom drvetu koju je gledao na televiziji. On je drveće zasadio zbog grijanja i namjerava na proljeće da posadi još hiljadu stabala čime će svojoj porodici obezbjediti ogrijev za sljedećih nekoliko decenija. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo