OVO JE STO PUTA GORE OD PRAZNIH KOVERTI: Mladenci uživali na svadbi u LESKOVCU – kada su otvorili poklon – DOŽIVELI ŠOK!

0

Na svadbama se uvijek pozivaju ljudi sa kojima mladenci žele da podijele najsretiniji trenutak u svom životu a tu spadaju porodica i prijatelji. Naravno organizovati ovakvo veselje je jako skupo i nije čudo što je važno da gosti donesu koverte ili poklone kako bi mladom paru olakšali početak zajedničkog života.

Iako se kaže da se poklonima ne gleda u zube ipak je to mnogima jako važno a pored toga na svadbama se na neki način i mjeri ko je šta i koliko poklonio. Posljednjih godina da ne bi dobijali više istih poklona mladenci obavijeste svoje goste šta žele za poklon i šta im je potrebno ali je najbolja opcija kada se u koverti pokloni novac tako da mladenci mogu sami da kupe ono šta im treba.

Jedan mladi bračni par iz Leskovca je tako svojim gostima poručio da je najbolja opcija da im poklone upravo noac i objasnili su da na taj način mogu da plate i restoran u kojem će se svadba održati te iznajmiti vjenčanicu i odijelo za mladoženju. Međutim iako je njihov zahtijev zvučao razumno komšije i prijatelji kao i rodbina su se naljutili pa su se dogovorili da im poklone prazne koverte.

Na samom ulazu u restoran je stojala kutija u koju su se trebale ubaciti koverte sa novcem a odman pored nje su stojali mladenci koji su se slikali sa gostima. Oni su pri tome i pratili ko je donio kovertu a ko poklon. Naravno nisu znali za dogovor nekolicine da im u koverte ubace papirne maramice na kojima su olovkom napisali 100 ili 50 eura a kada su sljedeće jutro otvorili koverte cijela kuća se orila od galame. Navodno je bilo oko 20 takvih koverata i mladenci su morali da otkažu bračno putovanje.

Preporučujemo