Đorđe Balašević ostavio je veliki trag za sobom kao umjetnik, pa tako i dosta mlađe generacije i danas pjevaju njegove najpoznatije pjesme i citiraju njegove stihove na društvenim mrežama.

Obiteljska rezidencija nalazi se u centru Novog Sada. Trenutno se uz tu lokaciju vežu i ugodna i mučna sjećanja.

Proslavljeni glazbenik Đorđe Balašević ostavio je opsežnu ostavštinu hit pjesama koje i danas mnogi njeguju i obožavaju. Osim toga, ostavio je sjajnu i zadivljujuću vilu svojoj obitelji, koju sada njeguju i uživaju njegovi najmiliji.

Tijekom nekoliko godina, on i njegova supruga Olivera marljivo su gradili ugodnu obiteljsku kuću koja se smatra jednim od najljepših domova u Novom Sadu.

Oliverina rezidencija nalazi se u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, a poznato je da tu dugi niz godina živi obitelj Balašević. Samo nekolicina pojedinaca nije svjesna ove činjenice.

Iako nije posebno zapanjujuće, rezidencija slavnog glazbenika je velika i udobna. Obitelj Balašević oduvijek je uživala u svom prostranom dvorištu, sakrivenom od pogleda velikim ulazom, koji ovom uglednom kućanstvu pruža dozu privatnosti.

Unatoč pozamašnom domaćinstvu, jedini stanari Đorđeve obiteljske kuće trenutno su njegova supruga Olivera, kao i supruga Aleksa i kćerka Vera.

Đoletove kćeri i unuke često dolaze u goste, uživajući u ogromnom otvorenom prostoru dvorišta koje krasi jedinstveni objekat – sjenica.

Mnoge nije iznenadilo kada je poznati glazbenik u svom dvorištu izgradio skladište kukuruza, s obzirom na duboku sklonost Balaševićevih prema Vojvodini i svemu vezanom uz nju.

Dekoracije unutar kuće eklektična su mješavina različitih stilova. U spavaćoj sobi prisutan je suvremeni namještaj, ali ima i elemenata koji bude nostalgiju i vraćaju u prošlost.

Slučajni susret Olivere i Đorđa Balaševića rezultirao je neraskidivom vezom koja je ostala neprekinuta sve do njegove smrti.

Glazba Đorđa Balaševića dugi niz godina slavi se kao najzanosnija ljubavna balada, a njegove se melodije njeguju i nakon njegove smrti, zbog koje su ožalošćeni brojni obožavatelji diljem regije. Većina njegovih pjesničkih tekstova posvećena je njegovoj voljenoj Oliveri i ostaje snažno svjedočanstvo njihove trajne ljubavi.

Ova epska romansa, često opisivana kao nešto iz filma, započela je tijekom desetljeća 1970-ih. Tadašnja studentica Olivera prvi put je upoznala Đorđa kada su se oboje našli u Novom Sadu. Talentirani pjevač već je stekao popularnost s dva albuma iza sebe.

Tijekom snimanja televizijske emisije zaiskrila je opipljiva veza između Olivere, poznate gimnastičarke i Đoleta, mladog glazbenika poznatog po buntovničkoj reputaciji.

Đorđe je otkrio kako je već iz njihovog prvog susreta znao da s njom želi provesti ostatak života i zajedno graditi obitelj. Od tog trenutka njih dvoje su bili nerazdvojni i njihova veza je samo jačala.

‘Provincialka’ je bila jedna od njegovih najranijih skladbi koja se bavila njihovom ljubavnom pričom. Olivera je ispričala kako su događaji iz pjesme točan prikaz njihovog odnosa.

Preporučujemo