OVAKVA SAHRANA NIJE VIĐENA U SRBIJI! Vasilije iz Čačka ostavio amanet kako tačno da ga isprate – OŽALOŠĆENI NARUČIVALI PESME I KITILI TRUBAČE NOVČANICAMA! (VIDEO)

0

Mnogo ljudi još za života planira svoju sahranu i nije rijedak slučaj da naprave sebi i spomenike da njihova djeca ne bi morala da se  izlažu troškovima nakon njihove smrti. Vasilije Plavšić koji je živio u selu Kukići je otišao i korak dalje pa je svojoj rodbini ostavio u amanet i kako želi da ga sahrane a to je bilo uz zvuke trube što su oni i ispoštovali.

Iako ovakav zahtijev u kraju oko Čačka nije rijetkost pokojni Vasilije je sahranjen tako da je sve više ličilo na svadbu a ne na sahranu. Dok je bio živ bio je boem i volio je trubače i muziku a njegova porodica je odlučila da ispoštuje njegovu posljednju želju. On je naime prije smrti napravio spisak u kojem je tačno naveo šta želi da se dešava na njegovom sprovodu i tražio je da nakon što sveštenik obavi opelo kovčeg sa njegovim tijelom bude pronesen kroz selo uz zvuke trube i pjesama koje je volio za života.

Od njegove kuće pa do mjesnog groblja je udaljenost oko dva kilometra i nju su članovi porodice, prijatelji i triubači prešli za njegovim kovčegom uz neprestanu pjesmu. Prizor je bio prilično neobičan i čak su ga i sveštenici snimali a o svemu je za medije govorio vlasnik pogrebnog društva Marko Đoković koji je bio angažovan za ovu priliku.

Orkestar je svirao bez prestanka jer je pokojnik želio i da ga u raku spuste uz zvuke pjesme a u jednom momentu su i članovi porodice počeli da naručuju pjesme i da kite muzičare novčanicama a iza Vasilija su ostali sin i dvije kćerke te četvero unučadi koji su ispoštovali njegovu posljednju želju. Video pogledajte ovdje.