Sergej Trifunović je jedan od najpoznatijih glumaca srednje generacije u Srbiji ali i regiji i svi se slažu da ima nevjerovatan talenat. Trebalo bi jako puno vremena i prostora da se nabroje sve uloge koje je ostvario i fimove i predstave u kojima je glumio a zadnjih godina je i politčki aktivan a osnivač je i neprofitne organizacije koja se bavi prikupljanjem pomoći za liječenje bolesne djece.

Sergej je poznat kao osoba koja nema dlake na jeziku a vrlo ga rijetko možemo vidjeti nasmijanog kao što je to bilo na svadbi njegovog brata također glumca Baneta Trifunovića koja je održana na jednom salašu. Bane je oženio hrvatsku umjetnicu Tihanu Lazović a veselju su prisustvovali i Sergejevi i Banetovi roditelji a tek kada su objavljene slike mnogi su shvatili da im je njihov otac poznat.

Naime otac Tomislav je također glumac i igrao je u serijama Koreni, Srećni ljudi, Dug moru i drugima dok je i njihova majka bila veliki talenat za glumu kojom se bavila tokom školovanja ali je nakon udaje odlučila da se ne bavi ovim poslom. Kako je sama jednom rekla Slobodanka, da se i ona uhvatila ovog posla u njihovoj kući bi  bila prava ludnica.

Sergej koji je objavio zajedničku fotku sa roditeljima je dobio veliki broj pozitivnih komentara u kojima su ljudi pisali kako je porodica najveće bogatstvo i kako je sretan što ima roditelje. Neki su pisali i da je i njemu vrijeme da stane na ludi kamen i da obraduje oca i majku unučićima.

Preporučujemo