NEVEROVATNO! ŽANA JE ŽIVELA 122 GODINE, NADŽIVELA SVU SVOJU DECU I UNUKE: Tajna njene dugovečnosti je HIT, o kojem bruji celi svet! (FOTO)

0

Svi znamo za Ginisovu knjigu rekorda u kojoj u svakoj mogućoj kategroiji koja vam može pasti na pmaet postoji neko na svijetu ko je prvi. Kada je u pitanju dugovječan život onda je Žana Kalman koja je živjela tačno 122 godine i 164 dana apsolutni rekorder i koliko je poznato niko joj se po ovome nije ni približio.

Za nju zna cijeli svijet i u sve udžbenike je ušla kao najstarija osoba koja je ikada živjela na našoj planeti. Ona je rođena u Francuskoj u Orliju u jednoj aristokratskoj porodici i imala je tačno osam godina kada je Edison izumio sijalicu a 14 kada je napravljen Ajfelov toranj. U svojoj 21-oj godini se udala za jednog daljnjeg rođaka a imala je jako bogat i zanimljiv život pa je tako jednom prilikom upoznala i čuvenog slikara Van Goga o čemu je govorila u intervjuu koji je dala.

Rekla je da se sjeća kao je on bio prljav i jako loše obučen te sumornog raspoloženja. Iako mnogo ljudi ni ne doživi svoj 85-i rođendan Žana je baš u toj dobi odlučila da se počne baviit novim hobijem mačevanjem. Kada je imala 115. godina dobila je ulogu u jednom filmu i taj je posao jako dobro odradila a kada je napunila 121. godinu bila je učesnica mjuzikla Gospodarica planete.

Ono što se pokazalo kao ironija života je da je Žana nadživila ne samo svoju djecu nego i unuke a pošto nije više imala nasljednike kadaje imala 90. godina sklopila je dogovor sa svojim advokatom Rafrijem koji je tada imao 47 godina a koji je glasio da će on naslijediti njenu kuću a zauzvrat je on plaćao kiriju do njene smrti. Međutim i on je umro prije nje a kiriju je za nju plaćao punih 30 godina. Ostatak pročitajte ovdje.