NAJVEĆI BAKŠIŠ KOJI SAM DOBILA BIO JE 40.000 EVRA! Vesna Zmijanac otkrila – “Stavio novčanice na sto i tražio JEDNU PESMU!”

0

Vesna Zmijanac je pjevačica koja je harala estradnom scenom osamdesetih godina i iza sebe ima veliki broj hitova od kojih je najpoznatija duet sa Dinom Merlinom Kad zamirišu jorgovani koji je i danas slušan.

Ona je gostujući u emisiji Sceniranje govorila o svojoj  karijeri pa je tako pomenula i koji je najveći bakšiš koji je ikada dobila  a radi se o nevjerovatnoj cifri od 40 hiljada eura. U vrijeme kada je bila na vrhuncu svoje popularnosti od samo jednog nastupa je mogla kupiti tri stana u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu a znalo joj se desiti da dobije veliki bakšiš i  kada nije znala riječi pjesme koju su gosti tražili da pjeva.

Tako je Vesna rekla da je na jednoj svadbi trebalo da otpjeva nekoliko pjesama a onda joj je prišao jedna od gostiju i tražio da pjeva Ori Mile, al duboko. Pošto ona nije znala riječi te pjesme on je na mobitelu našao tekst i dao joj a nakon što je otpjevala ostavio joj je 500 eura bakšiša. Vesna je otkrila da uvijek bakšiš podijeli sa svojim orkestrom pa je tako bilo i ovaj put.  Ako je bakšiš mali ona svoj dio ni ne uzima nego sve da muzičarima da podijele između sebe.

Kada je u pitanju najveći bakšiš koji je dobila to se desilo u Bugarskoj gdje je imala koncert a nakon toga i nastup u jednom klubu. Tada se u klubovima pjevalo na plejbek a jedan od gostiju je bio i neki kralj Cigana koji je na sto ispred sebe stavio buntove od 500 eurra i na svaku njenu pjesmu joj je davao dio. Pjevala je pjesmu Kazni me kazni tri četiri puta  a zatim i neke druge. On je tražio da ponovo otpjeva Kazni me, kazni što je ona i uradila jer je kako kaže zaslužio.