KO JE VLADIMIR PUTIN? – Od ‘bebe čuda‘ do vladara koji sije strah: Prvi osvojeni Putinov ‘rat‘ bio je protiv štakora u trošnom dječačkom domu! (foto)

0

Cijeli svijet posljednja dva dana prati dešavanja u Ukrajini gdje je počeo oružani sukob nakon što je Rusija izvršila niz napada na ovu zemlju. Sve oči svijeta su uprte u Vladimira Putina pedsjednika Rusije koj je naredio napade i koji prkosi ostatku svijeta te opominje da će posljedice po onoga ko se umiješa u ovaj rat biti strašne.

O njegovom privatnom životu se zna jako malo a priča se da je prvi rat u svom životu vodio protiv štakora koji su hodali po njegovoj trošnoj kućici u kojoj je odrastao Ovu priču je on sam ispričao medijima i na taj način im je ilustrirao način na koji je prevazišao siromaštvo i postao ono što je danas. On je borbu sa štakorima oisao u knjizi “First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait” i objasnio je da je tada boreći se sa ovim životinjama shvatio šta znači fraza Stjeran u ugao.

Putin je rođen 1952. godine u Lenjingradu današnjem Sankt Petersburgu a njegov otac Vladimir je bio učesnik Drugog svjetskog rata dok je tada njegova majka Marija skoro umrla od gladi. Otac mu je bio jedan od rijetkih koji se vratio živ sa fronta ali je šepao do kraja života zbog gelera kojima je ranjen.

Marija i Vladimir su izgubili dvoje starije djece od bolesti koje su vladale nakon rata a beba Vladimir je došla u njihovim poznijim godinama i za njih je na neki način bio čudo. Živjeli su u stanu sa još dvije porodice a u njemu nije bilo ni kade a toalet je bio užasan. Putina su pošto je bio sitne građe djeca stalno maltretirala a onda je on počeo da trenira borilačku vještinu sambo da bi kasnije prešao na džudo u kojme je stigao do crnog pojasa. Ostatak pročitajte

Preporučujemo