KARLEUŠA OTKRILA KO JOJ JE POMOGAO KADA JE BILO NAJTEŽE: “Kada je plata moje majke bila dve marke, ovaj kralj od čoveka mi je dao 500 maraka”

0

Na našim prostorima danas najviše dominiraju narodnjaci kada je u pitanju muzika. Ovo je postala velika muzička industrija koja obrće ogromne pare i dosta pjevača i pjevačica živi bahato i luksuzno, a ponašaju se pomalo kretenski kako bi doveli do skandala i time skrenuli pažnju na sebe kroz društvene mreže i štampu.

Jedna od najvještijih manipulatorki po tom pitanju je sigurno pjevačica Jelena Karleuša koja već godinama živi od toga što priča svašta po medijima, ulazi u rasprave i što je donedavno bila najpopularnija članica žirija na hit muzičkoj emisiji “Zvezde Granda” gdje je izazvala mnogo turbulentnih i upitnih situacija i rasprava. Iako godinama nije izbacila novu muziku, i dalje je uspjela ostati relevantna kroz medije i društvene mreže, a danas vam otkrivamo jednu priču o njenim ranim i teškim počecima. Njena pokojna majka Divna je bila bliska sa mnogim estradnim zvijezdama, ali je jedva sastavljala kraj s krajem jer je imala malu platu.

Karleuša tvrdi da je Divna zarađivala samo dvije marke od svog posla i da nisu od toga mogle živjeti kako treba. U to vrijeme, desetogodišnja Jelena Karleuša je svirala flautu i bila je veliki talenat po tom pitanju, a njen talenat je primjetio makedonski pjevač Jašar Ahmedovski.

Divna i Jašar su bili prijatelji i kad je Jašar čuo izvedbu pjesme “Jagnje moje malo”, Jeleni je odlučio dati “prvi honorar” od 500 maraka. Jašar je ovo otkrio u jednom nedavnom intervjuu, a Jelena je to potvrdila na svom Instagramu i zahvalila se Jašaru što joj je pomogao tako rano u karijeri.

 

 

Preporučujemo