Mira Banjac važi za glumačku divu na ovim prostorima, pogotovo što je jedna od najstarijih glumica danas koja je još uvijek prilično aktivna, iako se dosta povukla iz javnog života.

Iako je često bila u žiži javnosti, svoj privatni život voljela je držati po strani, pa tako gotovo niko nije imao uvida gdje živi, odnosno u kakvom stanu.

Miru Banjac, proslavljenu glumicu, obožavaju mnoge generacije zbog njenih zadivljujućih uloga u raznim srpskim produkcijama na pozornici, filmu i televiziji.

Rođena u Erdeviku 4. studenog 1929. godine, ova žena trenutno ima 94 godine. Živi u Novom Sadu sa sinom Branimirom Branom Jovanovićem, a unatoč godinama ostaje živahnog duha i nastavlja glumiti u filmovima i televizijskim emisijama.

Kao što je već spomenuto, Mira Banjac sa sinom živi u mirnom dijelu Novog Sada. O poznatoj glumici u posljednje se vrijeme kruži rasprava u mještanima.

Unatoč 93. godini života, Mira Banjac pokazuje istu energiju i živahnost kao dijete. Njezine oči oduševljeno svjetlucaju bez obzira koliko izazovna situacija bila.

Prema njenom sinu, ona se ponaša kao nestašno dijete, često se odbija smiriti kada on to traži zbog njenih fizičkih ograničenja. Mira je nepogrešivo ljubazna i često nam se obrati iako je nadređena po godinama i iskustvu, što dijele i susjeda i prodavačica.

Rijetkost je vidjeti Miru u posjetu, a još više kada je bez pratnje. Povremeno žena koja pomaže u kućanskim poslovima bude s njom. Poznato je da će Mira kad ide u kupovinu uvijek tražiti cigarete i voće. Unatoč tome što je dobila savjete medicinskih stručnjaka da prestane pušiti, ona to odlučno odbija učiniti.

Unatoč tome što ima život pun izazova, ona odlučuje o tome ne razgovarati. Umjesto toga, ona je uvijek pozitivna i nasmijana. Također smo saznali kako uvježbava tekstove za snimanja. Željno iščekujemo njezino pojavljivanje u “Igri sudbine” i čuli smo glasine da će u bliskoj budućnosti snimiti svoje scene. Dragana svjedoči o njezinoj sposobnosti i radišnosti, već od malih nogu.

Rezidencija Mire Banjac može se pohvaliti izvrsnom lokacijom, nudeći joj lagan pristup kazalištu, galerijama, pa čak i tržnici, gdje je raspoloženi prodavači uvijek rado vide. Značajno je da je njezina privatnost dobro zaštićena, o čemu svjedoči i činjenica da je televizijska ekipa samo jednom smjela ući u njezin dom.

Mira Banjac, poznata i ostarjela glumica podrijetlom iz Srbije, u posljednje vrijeme vodi relativno povučen život.

Danima ne izlazim iz kuće. Unatoč brojnim zahtjevima za snimanje, odbila sam svaki poslovni prijedlog. Čak više ne dajem ni intervjue. Uglavnom, bezbroj puta sam razgovarala o svemu što sam mogla. Ipak, i dalje pratim aktualna događanja.

Možda će u budućnosti biti prilike za govor. Tko zna? Možda se čak upustim u novi pothvat. Glumica, koja je nedavno proslavila devedeset i treći rođendan, na godine gleda samo kao na brojku.

Mira je naglasila da joj je cilj jednostavno održati dobro zdravlje, omogućiti joj da neumorno radi bez potrebe za čestim pauzama i da ne ovisi o drugima da se brinu o njoj kao biljka kojoj treba vode.

Preporučujemo