JAŠAR ZBOG POKOJNOG BRATA NE PRIČA S KOLEGAMA! Otac i majka su im umrli od tuge, on se jedva izvukao, a NJIMA nikad neće oprostiti!

0

Naša estrada danas je uglavnom najprofitabilnija u sektoru narodnjaka i moderne muzike na koju su uticaj imali narodnjaci. Iako novi izvođači svakodnevno postaju popularni, toliko je onih koji su opstali iz doba Jugoslavije i danas su još uvijek aktuelni, a među njima je definitivno pjevač narodnjaka Jašar Ahmedovski iz Makedonije.

On se proslavio dok je još postojala bivša država, a nakon njegove slave se u muziku upustio i njegov mlađi brat Ipče Ahmedovski. Jašar je bio jako slavan, ali Ipče se također proslavio jako brzo i svi su prognozirali vrhunsku narodnjačku karijeru za njega, ali je 1994. godine tragično poginuo. Jašar je bio veoma vezan za svog brata i dan danas mu mnogo nedostaje. Danas još uvijek izvodi bratove pjesme uživo i tvrdi da su jako zahtjevne za pjevati, te da je Ipče bio vanserijski vokalni talenat. Ukratko rečeno, čini se da Ipče živi kroz svoje pjesme kada ih Jašar pjeva.

Slušati te pjesme mu je bilo dugo nemoguće nakon bratove smrti, a kamoli tek da ih počne pjevati. Vremenom je ipak preuzeo na sebe tu odgovornost da održava bratova djela i slavu u životu na način na koji to najbolje zna, ali je otkrio još nešto pomalo razočaravajuće o estradi.

Kaže da danas ne priča sa dosta kolega sa narodnjačke scene jer su se aktivno družili s Ipčetom kad je bio živ, a nisu izjavili ni saučešće kad je poginuo. Rekao je da im to nikad neće oprostiti – nije tražio da dolaze na sahranu u Makedoniju, već samo da budu tu za poginulog Ipčeta i njegovu porodicu.

 

 

 

Preporučujemo