IPAK NIJE SVE U PARAMA – BILA UDATA ZA LEGENDU, IMALA SVE, A ONDA JE ĐAVO DOŠAO PO SVOJE: “Mislila sam da sam demon i da sam izdala Hrista!”(FOTO)

0

Religije su jako stare i mnogim ljudima daju neki vid utjehe u ovom okrutnom svijetu, ali treba biti svjestan da i one nose određene probleme. Međutim, ti problemi nisu ni blizu jezivi kao oni koji se vezuju za sekte i kultove koji znaju napraviti  totalni haos u životima raznih ljudi.

Svi znamo za sekte i kultove poput Jehovinih svjedoka, Mormona, Scijentologa i mnogih drugih, a jedni od takvih su i tzv. Ratnici svjetlosti. Jedna od relativno slavnih ličnosti koja je od malih nogu bila dio ovog kulta je prva prava ljubav i prva supruga slavnog italijanskog pjevača Erosa Ramazzottija – Michelle Hunziker. Lijepa plavuša Michelle je s pjevačem bila dugo i bili su jako sretni zajedno pa su dobili kćerku i vjenčali se. Međutim, ono što je izjalovilo njihov odnos je to što je Michelle bila dio te sekte koja joj je usadila u glavu ideju da je ona reinkarnacija jedne žene.

Prema propagandi te sekte, ta žena je bila sestra koja je izdala Isusa Hrista tako što je otišla za jednim rimskim vojnikom u kojeg se zaljubila. Njoj su također usadili ideju da je Ramazzotti reinkarnacija upravo tog rimskog vojnika koji je njoj nanio sve te poteškoće kroz historiju.

Ona je bila fanatik u toj sekti i vremenom se sve više povukla u sebe i što dalje od Ramazzottija koji je često bio odsutan radi turneja. On joj je postavio ultimatum – ili on ili kult. Odabrala je kult, ali ga je napustila 2006. godine i otad živi život kako treba. Šta vi mislite o ovome?