“Bol koju proživljavamo je ogromna, ali naša je dužnost boriti se za pravdu za našeg voljenog Luku do kraja.” – ovim iskrenim obraćanjem počinje svoju ispovijest Dragan Jovović, otac Luke Jovovića, petnaestogodišnjaka iz Ratkova. Luka je preminuo u prometnoj nesreći u travnju prošle godine, nakon što ga je navodno udario automobil kojim je upravljao N.A. Žena odgovorna za Lukinu smrt je medicinska djelatnica, a moj sin je još bio živ kad je pao s motora. Umjesto da mu pruži prvu pomoć, koja bi možda liječnicima omogućila da mu spase život u bolnici, ostavila ga je nepomično ležati na licu mjesta.

Suđenje za ovaj slučaj počelo je u kolovozu, no i tada je bilo problema. Unatoč zaposlenju u zdravstvenoj ustanovi, ponašanje i govor optužene žene na sudu navodi ga na pomisao da je poremećena. Prema Draganinoj izjavi, ona shvaća sve o situaciji, ali ono što ne može shvatiti je zašto se nitko nije javio da pomogne djetetu. Niti nakon što je prošlo dosta vremena niti jedan član obitelji optuženog nije izrazio sućut. Tijekom sudskog ročišta Draganu je odvjetnički tim optuženika prijekorno pitao je li dobila cvijeće i svijeću koje joj je optuženik poslao na dan Lukinog sprovoda.

Iako joj je sutkinja savjetovala da ne mora odgovarati, Dragana je bez obzira na to odgovorila. Unatoč pretraživanju raznih vijenaca i cvjetnih aranžmana, nije uspjela pronaći prezime Jovović. Nadalje, Dragan je izvijestio kako je obitelj Jovović izložena provokacijama svaki put kada posjećuju spomen ploču svom sinu Luki koji je ubijen u istom incidentu. Svaki put kad obitelj Jovović dođe da položi cvijeće ili zapali svijeće, optuženikova obitelj stiša glazbu i pusti pjesmu Mitra Mirića “Ne može nam nitko ništa”. Nakon toga podnose prijave nadležnima tražeći da im se obitelji Jovović zabrani prilazak jer prave nerede.

Dragan je izjavio: “Samo želimo u miru obići spomen ploču našeg djeteta.” Suosjećam sa svima koji moraju trpjeti istu bol koju ja sada osjećam. Ipak, odlučan sam ne podleći ovoj nevolji. Obično su roditelji zlostavljane djece iscrpljeni pravnim postupkom i žele nastaviti dalje i tugovati u miru. Odbijam dopustiti da me zadesi ista sudbina. Unatoč napornoj i iscrpljujućoj prirodi dugotrajnog, neizvjesnog čekanja, odlučan sam u svojoj predanosti da se borim za ono što je pravedno do samog kraja. Naši sugovornici iznijeli su svoje viđenje stvari, najavljujući svoju odlučnost da ustraju. Dodatno, Lukin otac je prenio da je predstojeće ročište na Osnovnom sudu u Somboru zakazano za 2. listopada. Na ročištu će svjedočiti vještaci sa Prometnog fakulteta u Novom Sadu, kao i još pet svjedoka.

Preporučujemo