Ove godine, Švajcarska je pobedila na Pesmi Evrovizije 2024. Nakon proglašenja pobjednika, Nemo uspijeva razbiti pobjednički trofej, ali i ozlijediti palac.

Međutim, kako je istakao, sve je bilo u redu, što mu sada nije pokvarilo raspoloženje – cijelo iskustvo je bilo jako intenzivno, ne uvijek prijatno, puno o ljubavi i zajedništvu, puno različitih kultura i ljudi. Bili su pozitivni i posvećeni muzici i dali su mi nadu… Ne samo da sam razbio kod, slomio sam trofej i palac, već je sve bilo u redu i imao sam novi trofej – rekao je Nemo lol. Podsjetimo, Nemo Mettler je na Eurosongu otpjevao pjesmu “The Code”, koja je, kako je rekao, dijelom inspirisana stvarnim životom. Nemo, 25, identifikuje se kao nebinarna osoba, što znači ni muško ni žensko, već “oni”.

– “The Code” govori o putovanju koje je počelo spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Pronalaženje sebe je dug i često težak proces, ali nema ništa bolje od slobode koja proizlazi iz spoznaje da sam nebinarna osoba – rekao je Nimmo jednom prilikom, ističući da je na sceni u Malmeu koliko je važno imati priliku.

– Izuzetna mi je čast predstavljati Švicarsku na Eurosongu. Ova platforma pruža odličnu priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Tako da mi je, kao queer osobi, jako važno da se zauzmem za cijelu LGBTQIA+ zajednicu – Nemov zaključak je da se Hrvatska smatra najpopularnijom. Podsjetimo, večeras se u švedskom Malmeu održava finale “Evrovizije 2024”, a favoriti su Baby Lasagna i pjesma “Rim Tim Tagi Dim”. Na drugom mestu je Izrael sa 18 odsto glasova, a na trećem Švajcarska sa 15 odsto. Nakon proglašenja pobjednika, Nemo nije mogao da sakrije radost, ali je zbog uspjeha i briznuo u plač.

KAŽU DA NEMA BOLJEG DORUČKA OD OVOG: Čisti creva i topi kilograme kao od šale, a veoma je ZDRAV

Ovsena kaša se smatra jednim od najzdravijih doručka, a mnogi ljudi ne mogu zamisliti svoja jutra bez omiljene kašice. Osim za čišćenje crijeva, idealan je za mršavljenje i stoga je sastavni dio svake dijete.

Prvo, zobene pahuljice su bogate vlaknima, što vas duže drži sitim. Drugo, studija iz 2016. izvještava da vam doručak sa ugljikohidratima koji se sporo oslobađaju, kao što su zobene pahuljice ili žitarice od cjelovitih mekinja, tri sata prije vježbanja može pomoći da sagorite više masti. Konzumiranje ugljenih hidrata sa “sporim oslobađanjem” neće povećati nivo šećera u krvi kao što jedete rafinisane ugljene hidrate, kao što je beli hleb. Zauzvrat, nivoi insulina ne rastu tako visoko. Budući da inzulin igra ulogu u signaliziranju vašem tijelu da skladišti masnoće, snižavanje šećera u krvi može vam pomoći u sagorijevanju masti.

Recept

Ssatojci:

Ovsena kaša bez aditiva – čista zob
1 kašika kakaa
1 kašika sirovih lešnika
2 kašike suvog grožđa
1 tart jabuka (ili voće po izboru: banana, borovnica, brusnica)
1 kašika lanenog sjemena (mljevenog)
1 kašika chia sjemenki
vode
1 kašika meda
pripremiti:

Pomiješajte sve suhe sastojke u činiji – ovsenih pahuljica koliko je potrebno. Dodajte vrelu vodu i med, zatim jabuke i sve promešajte. Za 5 minuta možete ovako doručkovati do ručka.

 

Preporučujemo