Dočekali smo, protrljajte oči: Haris Džinović u kupaćem bez šešira na plaži, fotografija srušila internet!

0

Haris Džinović je jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike već godinama a ono po čemu je prepoznatljiv je njegov moćan glas za koji mu skoro nije ni potreban mikrofon na koncertima. Haris iza sebe ima karijeru koja traje decenijama a svaki njegov album je pun hitova koji su obavezni na svim proslavama.

Haris je rođen u Sarajevu 1951. godine a svoju muzičku karijeru je počeo u sedamdesetim godinama prošlog vijeka. 1981. godine je osnovao bend Sar e Roma koji je izvodio uglavnom romske pjesme i do 1986-e godine su objavili tri albuma da bi onda Haris odlučio da počne solističku karijeru i to se pokazalo kao pun pogodak.

Njegov prvi album pod nazivom Ostariću njeću znati koji je izašao 1989. godine je bio u to vrijeme jedan od najslušanijih a na njemu su se nalazile numere „Sjećaš li se one noći“, „Odlaziš od mene“, „Hladno je, ugrij me“, „Rano je za tugu“ i druge. Kada je izbio rat na našim prostorima Haris je prvo otišao u Ausatriju a zatim u Francusku gdje je u Parizu vodio jedan restoran. Krajem devedesetih dolazi u Beograd i ponovo se posvećuje svojoj karijeri. Na jednom svom nastupu je upoznao sadašnju suprugu Melinu sa kojom se vjenčao 2014. godine i sa kojom ima kćerku Đinu i sina Kana.

Nedavno je par završio svoju vilu na Dedinju u koju su prema pisanju srpskih medija uložili preko dva miliona eura. Haris od samog početka svoje karijere kao zaštitni znak ima šešir bez kojeg se vskoro nigdje je pojavljuje a kako je sam rekao ta mu je navika ostala iz djetinjstva kada je volio da bude kauboj. Sada se na internetu pojavila jedna njegova stara fotka bez šešira što je izazvalo veliki broj reakcija.