Jedan od najuspješnijih redatelja na Balkanu je Emir Kusturica koji je režirao neke kultne filmove kao što su Dom za vješanje, Sjećaš li se Doli Bel, Undergraund i druge koji su postali poznati u cijelom svijetu. Kada je u pitanju njegov privatni život u sretnom je braku sa suprugom Majom preko trideset godina i imaju dvoje djece sina Stribora i kćerku Dunju koja je rođena u Sarajevu a odrasla je u Normandiji gdje su se članovi porodice konačno skrasili.

Tokom njenog odrastanja često su se selili što Dunji i nije odgovaralo i posebno joj se nije sviđao život u Njujorku a svojevremeno je ispričala kako je njen otac zbog svog posla često bio odsutan i najdraže joj je bilo kada bi se vraćao kući. Dunja je umjetničku crtu povukla upravo na tatu i diplomirala je dramaturgiju a studirala je i na Sorboni istoriju umjetnosti.

Danas je selektor na Kustendorf filmskom i muzičkom festivalu a medijima je bila jako interesantna jedno vrijeme kada je bila u vezi sa Aleksandrom III Karađorđevićem. O njoj su odmah počeli pisati u superlativima i nazivati je srpskom Kejt Midlton a iako je svog partnera pratila na svim važnim događajima nije joj prijala medijska pozornost i rekla je kako ona nije taj tip žene koji bi uživao u eksponiranju.

Sa princom Karađorđevićem je prekinula vezu naglo a pisalo se da je glavni razlog bilo pojavljivanje njegovih fotografija u javnosti na kojima zajedno sa svojim bratom Petrom III pozira s aoružjem, simulira se ks i hvata žene za grudi što je bilo skandalozno ponašanje jednog člana kraljevske porodice.

Preporučujemo