BILA U DUGOVIMA DO GUŠE: A onda je prestala da kupuje OVE 3 stvari i uštedela 5.000 EVRA!

0

Danas živimo u dosta težim vremenima nego prije. Pored rata koji se dešava u Evropi trenutno, naše države se odavno moraju nositi sa problemima poput korupcije, nepotizma, nezaposlenosti, birokratije, nacionalizma i mnogih drugih. Čovjek danas mora dati sve od sebe da uštedi koliko toliko, jer život postaje sve skuplji i skuplji.

U ovom članku ćemo s vama podijeliti savjete jedne gospođe koja je drastično smanjila svoje troškove. Gospođa Kumiko Lav je moderatorica bloga “Mama na budžetu” i otkrila je kako je uspjela da uštedi oko 5.000€ u roku od osam mjeseci, a savjeti su jednostavni i lako izvodivi za svakog. Prvo je prestala da kupuje novu odjeću. Sebi je dozvolila samo 35€ mjesečno u slučaju da joj se donji veš ili čarape poderu pa treba kupiti nove. Ovako je uštedjela oko 300 € mjesečno i naučila da cijeni odjeću koju već ima umjesto da kupuje nove stvari i trpa svoj ormar.

Naručivala je hranu prije nego je postala majka i skontala je da joj se to baš i ne isplati. Uspjela je da upolovi svoje troškove na hranu kad je sama počela da kuha, tako da sad uštedi oko 400€ mjesečno. Isto se odnosi na brendirane proizvode uključujući i hranu.

Shvatila je da brendirani proizvodi nisu uvijek bolji od jeftinijih varijanti, pa je prelaskom na te varijante uštedjela mnogo novca i nakon osam mjeseci je sad bogatija za 5.000€ koje bi inače potrošila da živi onako kako je živjela prije i vjerovatno se to može primjeniti na mnogo kućanstava i kod nas. Šta vi mislite o ovome?