BILI SU NAJPOPULARNIJI BEND KOD NAS, A KARIJERU SU PRATILE INTRIGE I SKANDALI: Evo kako SAD IZGLEDAJU čuveni momci!

0

Poslijeratna muzička scena bivše Jugoslavije je mnogo trendova sa Zapada vješto prilagodila našem regionu unatoč svim problemima koji su divljali u to vrijeme. House, techno, boybendovi i mnoge druge ideje sa Zapada su zaživjele i ovde i neki od najpopularnijih tadašnjih izvođača se i dan danas slušaju sa osjećajem nostalgije.

Kao što je to znalo i prije da bude, Bosna i Hercegovina je ponovo stvorila mnogo hitova koji se i dan danas izvode i pjevaju, a jedan boybend koji je u to vrijeme postao znatno popularniji od mnogih bio je sarajevska petorka pod nazivom Seven Up, a ona je izrodila i solo zvijezdu. Članovi grupe Seven Up su bili Lilo, Gogi, Nedim, Dadi i Fuad Backović kojeg svi znamo pod imenom Deen. Oni su se okupili oko 1995. godine i prvobitno su imali žensku pjevačicu koja je preuzela glavne vokalne obaveze u grupi, ali su je ubrzo zamijenili 15-godišnjim Deenom.

Deen je sa grupom Seven Up snimio mnoštvo hitova poput “Igra i varanje”, “Probudi me”, “Lutka iz izloga” i mnoge druge koji se i danas pjevaju i puštaju. Popularnost grupe je također i spala kad je on napustio grupu 2003. godine da napravi solo karijeru tokom koje je napravio isto mnogo hitova.

Ova grupa više ne postoji i svi rade nešto drugo u svojim životima – Deen je modni dizajner i pjevač, Gogi je profesor tjelesnog odgoja, Dadi drži ugostiteljski objekat, Lilo radi na bosanskoj televiziji i snima emisije za djecu, a Nedim ima svoju privatnu firmu koja je uspješna. Šta vi mislite o ovome?