Bila je Mis Jugoslavije, zbog nje se pucalo, a evo kako danas izgleda jedna od NAJLEPŠIH Srpkinja! (FOTO)

0

Krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina u Jugoslaviji je jedna od najpoznatijih žena bila Daliborka Stojšić koja je ponijela titulu Mis Jugoslavije a bavila se i glumom i pjevanjem  a nakon toga je bila i uspješna voditeljka i književnica.

Po prvi put je zapjevala u grupi One i oni koja je tada bila jako popularna. Dalibroka koja je rođena u Ćupriji  1944. godine je postala poznata još dok je studirala na Filološkom fakultetu nakon što je izabrana za najljepšu Jugoslovenku a nakon toga su uslijedile razne ponude iz svijeta mode i filma.

Njena prva filmska uloga je bila u kratkom filmu Presađivanje osećanja Dejana Đurkovića a nakon toga se pojavljivala u Obraz uz obraz, U vaše zdravlje, Sviju srca miljenici i Pravdo budi lijepa kao i u drugim filmskim ostvarenjima. Ona je uporedo sa filmskom stvarala i muzičku karijeru i prvu pjesmu je objavila 1968. godine pod nazivom Luda sam zbog vas. U to vrijeme je švedska grupa ABBA bila jako popularna u cijelom svijetu pa su po uzoru na njih Daliborka i Lidija Kodrič sa Bobom Stefanovićem i Minjom Subotom osnovali grupu One i oni.

Međuitm Boba je vrlo brzo napustio ovaj sastav a zamijenio ga je Žarko Dančuo sa kojim je Daliborka kasnije stupila u brak. Grupa je snimila pet albuma a nakon toga su se razišli i Daliborka je nastavila solo karijeru i od 1996. godine je snimila tri albuma i nekoliko singlica da bi se nakon toga povukal iz javnosti. Danas sa svojim drugim suprugom Branimirom Đokićem živi u Beogradu.

Preporučujemo