DEVOJČICA SA SLIKE DANAS JE SRPSKA PENELOPA KRUZ! SVI JE OBOŽAVAMO, njene pesme u glas pevamo: Prepoznajete li je!?

0

Emina Jahović je poznata pjevačica koja je rođena u Novom Pazaru gdje je i počela da gradi svoju uspješnu karijeru. Danas je uspješna i kao manekenka ne samo u Srbiji nego i u Turskoj u kojoj je godinama živjela ali i kao pjevačica i tekstopisac. Emina se okušala i u glumi a kada je bila dijete njen brat Mirsad joj je bio uzor i kao i on počela je da u osnovnoj školi trenira košarku.

Međuitm muzika joj je oduvijek bila prva ljubav pa je upisala i muzičku školu Mokranjac ali je bila i član folklorne grupe i hora u svom rodnom gradu. Kada je bila srednjoškolka okušala se i u glumi a sve to joj je dalo jako dobru podlogu za buduću karijeru. Kada je u pitanju njen ljubavni život svog bivšeg supruga popularnog turskog pjevača Mustafu Sandala je upoznala 2004. godine u Bodrumu a vjenčali su se tri ogdine kasnije.

U braku su dobili dva sina Jamana i Javuza koji danas žive sa njom. Mustafa se nedavno ponovo oženio a kako pišu srpski mediji alimentaciju za svoje sinove ne plaća redovno. Emina je svoj izgled dosta promijenila estetskim operacijama ali su njene oči i osmijeh ostali isti a na samom početku karijere zbog velike sličnosti su je poredili sa poznatom glumicom Penelope Kruz.

Emina je prije dvije godine pokrenula svoju kozmetičku liniju u kojoj se nalazi ukupno 55 različitih proizvoda za ljepotu koje su svrstane u 16 kategorija a ono što ih karakteriše  je da su veganskog porijekla. Pored toga Emina ima i svoju liniju parfema i dosta je uspješna u ovom poslu.