BIJELO DUGME SVIRALO JE TITU TAČNO 8 SEKUDI: Evo šta je Maršal uradio kad je čuo stihove OVE pesme!(VIDEO)

0

U bivšoj Jugoslaviji je Bijelo dugme bilo najpoznatiji rok bend i izdali su veliki broj albuma a njihove pjesme su slušane i dan danas. U to vrijeme mnogi koji nisu mogli da podnesu njihov uspjeh su pričali kako je ova grupa koju je predvodio Goran Bregović u stvari bila državni projekat i kako ih je tada sama država promovisala i gurala te da njoj imaju da zahvale za svoju veliku popularnost.

Te priče su došle i do Brege koji je jednom prilikom u intervjuu rekao kako su za jednu Novu godinu bili pozvani da pjevaju na proslavi na kojoj  je bio i predsjednik Josip Broz Tito. Naime Titovi unuci su obožavali pjesmu Tako ti je mala moja kad ljubi bosanac i stalno su je pjevušili pa je on odlučio da pozove bend da svira na dočeku Nove godine.

Kako kaže Brega njihov nastup pred Titom je trajao tačno osam sekundi nakon čega je on začepio uši rukama jer mu je sve to bilo previše bučno, pa su ih ubrzo maknuli sa bine. O ovom događaju koji je istinit je svojevremeno pričala i Tereza Kesovija koja je također bila prisutnai pjevala za Tita ali je ona rekla kako ih on nije istjerao nego je nakon što je Bijelo dugme počelo svoj nastup vrlo brzo ustao i napustio prostoriju.

Bregović je u svom intervjuu koji je dao za Nedeljnik rekoa kako je to dokaz da nisu bili nikakav projekat države jer Tito nije mogao da sluša njihovu muziku a kamoli da im obezbjedi neku protekciju.

Preporučujemo