EVO GDE SU DANAS DECA ZORANA ĐINĆIĆA I ŠTA RADE: Kad im je otac umro bili su mali – Jovana sada ima 32 godine, a Luka 29, a pokojni premijer bi se ponosio njima!

0

Ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića je po mišljenju mnogih zaustavilo razvoj ove zemlje u jednom sasvim drugačijem i modernom pravcu a iza njega je tada ostala supruga i dvoje male djece kćerka Jovana i sin Luka koji su danas odrasli ljudi i bili bi ponos svog oca da je živ.

Jovana koja je starija od svog brata je završila komunikologiju i kako piše na stranici vlade Srbije radi  kao službenik u timu za rodnu ravnopravsnot i ljudska prava. Iako je imala samo 13 godina kada je Zoran ubijen uz podršku majke Ružice je izborila svoj put. Oni koji je poznaju kažu da je od majke naslijedila ljepotu a od oca komunikacijske i govorničke vještine ali i političke afinitete.

Nakon što je diplomirala Jovana je otišla na master studije u Londonu a od 2016. godine je stažirala u timu za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva. Inače i njen život kao i život njenog brata Luke je od malih nogu obilježen politikom upravo zbog njihovog oca i njegove karijere. Možda niste znali ali je tada trogodišnji Luka bio jedan od zaštitinih znakova demonstracija koje su održane krajem 1996. godine a slika kako ga njegov otac nosi na ramenima na čelu poovrke demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent Beograd je svet je obišla cijelu planetu.

Luka je završio fakultet političkih nauka i mnogi koji ga poznaju su smatrali da i on ima sklonost prema politici i da će jednog dana biti narodni poslanik ali to ostaje da se vidi. Njegove kolege i profesori za Luku kažu da se radi o ljubaznoj i uvijek nasmijanoj osobi.

Preporučujemo