U nastavku današnjeg teksta osvrnut ćemo se na vijest koja je svojevremeno bila glavna tema svih medija u regionu, a to je bio razvod Dajane Paunović i Žike Jakšića, koji su prije nekoliko godina odlučili izaći iz bračne zajednice ali bez mnogo publiciteta i iznošenja konkretnih razloga zbog čega. Ono što je dokumentirano jest da su sukob u braku riješili tako što se Dajana sa njihovim nasljednikom iselila iz  porodične kuće koja se nalazi na Bežanijskoj kosi.

Ovaj par je u već u samom početku veze izazvao veliku pažnju javnosti, prvenstveno zbog razlike u 24 godine, ali uvijek su djelovali kao skladan par koji svoju sreću nije skrivao od očiju javnosti. Njihovo luksuzno vjenčanje spominje se i dan danas, a to je zbog toga što je među zvanicama bila sama estradna elita koja je svakako okupirala pažnju svih medija u regionu.

Kako su više puta govorili u javnim obraćanjima, njihova veza započela je 2009. godine, a nakon samo godinu dana veze, već je bilo očito da žele provesti ostatak budućnosti zajedno i tada je Žika zaprosio Dajanu. Učinio je to bez ikakvih najava i priprema, odnosno nikome nije želio otkriti svoje namjere, donio je konačnu odluku i prosidba se desila sasvim spontano, što je Dajanu na poseban način fasciniralo.

Tokom jednog od njihovih izlaka, prolazili su pored zlatare u jednom Beogradskom trgovačkom centru, Žika je tada zagrlio Dajanu i pozvao je da neobavezno uđu u radnju. Imao je samo nekoliko trenutaka da odabere prsten i zamoli je da se uda za njega, što je na samom kraju i uradio a ona je ostala zatečena scenama koje joj je priredio. Na vječnu ljubav zavjetovali su se u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi a njihovi kumovi su bili Saša Popović i pjevačica Ilda Šaulić.

Crkvenom obredu nazočili su samo oni najbliži prijatelji i članovi obitelji, obred se održao u prestižnom hotelu, a njihovom ulasku u brak i velikom slavlju prisustvovalo je 120 zvanica. Slavlje u prestižnom Beogradskom restoranu trajalo je sve do samog svitanja, a kako je tada zabilježeno, među prisutnima bila je većina njegovih bliskih kolega sa estrade, posebnu atmosferu stvorili su između ostalih Ana Bekuta, Aco Pejović, Saša Matić i Aca Lukas.

Preporučujemo