Tokom 2006. godine, na Vidovdan, poznata srpska glumica Ivana Žigon udala se za 11 godina mlađeg monaha Grigorija Brkovića, što je dovelo do toga da napusti monaški život i prepusti se strastima atraktivne glumice koja je svojevremeno smatrana jednom od najpoželjnijih ličnosti sa glumačke scene.

Kako je poznato, vjenčanje je održano na šestu godišnjicu Ivanina oca Steve Žigona, a bračni par je tokom mjeseca jula dobio sina Stevu, kojem su se posvetili i stavili ga u prvi plan. Unio je veliku sreću u njihove živote koji su tada dobili potpuno novi smisao, više puta fotografisani su u javnosti i veoma brzo su postali glavna tema domaćih medija.

Međutim, njihov brak trajao je relativno kratko i njegov krah uslijedio je 2011. godine, ali su njih dvoje tu informaciju skrivali nešto više od tri godine. Nakon razvoda, poznata srpska glumica provela je nekoliko mjeseci u Aranđelovcu kako bi izliječila svoje novonastale “rane” od ove životne faze a u to virjeme doživjela je i veliki gubitak jer je preminula njena majka Jelene, za koju je bila izrazito vezana.

Značajan preokret koji javnost nije očekivala, dogodio se tokom 2016. godine i tada je Ivana javno priznala da su ona i njen bivši suprug Grigorije izmirili svoje nesuglasice, ponovo su se pojavile snažne emocije i njih dvoje su obnovili svoju ljubav. Jedno vrijeme Ivana se pokušala skloniti od očiju javnosti te je tako nismo imali prilike vidjeti u domaćih medijima, međutim, nakon određenog vremena ponovo se pojavila i tom prilikom dala je kratku izjavu.

“O meni je, recimo, fama da sam ja neka srednjoevekovna pojava i smeta im što sam nekako uvek van vinkla. Nema me, ja to priznajem, tamo gde je banalna sadašnjost. Meni nije bilo interesantno ono što je na površini, zanimala me je istina. Pravila sam svoje predstave kao velike avanture… Moje premijere su nekad bile daleko od očiju premijerskog beogradskog sveta dvojke, čak i kad su bile u prepunom Sava centru. Ali taj svet po meni kao da i nema da ponudi ništa novo”  – kazala je za domaći medij koji je u potpunosti prenio njenu priču.