“TA NESREĆA U NEMAČKOJ,SVE SE NAMESTILO”: Menadžer Šabana Šaulića OTVORIO DUŠU,gazde lokala su znale zašto ga TRAŽE! (FOTO)

0

Prije tri godine je cijeli region bio u šoku kada je stigla vijest da je Šaban Šaulić kojeg su mnogi smatrali kraljem narodne muzike poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj kada se vraćao sa nastupa. Sa njim u autu se nalazio i njegov klavijaturista Mirsad  Kerić koji je također izgubio život kao i njegov kum koji je zadobio ozbiljne povrede.

Nesreću je  skrivio njemački državljanin koji je upravljao vozilom pod dejstvomn alkohola ali je nedavno osuđen na samo dvije  i po godine zatvora zbog čega je ogorčena Šabanova porodica uložila žalbu. O Šabanu je u intervjuu koji je dao za Espreso ogvorio i Sabit Saša Dervišević koji je poznati menadžer i koji je mnogim pjevačima pomogao da postanu poznati i slavni ali među njima sa ponosom ističe upravo Šabana.

Njih dvojica su sarađivali još od sedamdesetih godina i do posljednjeg dana je bio njegov menadžer. I danas kada Šabana nema kada ugovara nastupe za druge pjevače mnogo gazda lokala pokrene priču o Šauliću i svi kažu kako je on uvijek dovodio publiku i na njegovim nastupima je sve bilo puno i nikada nisu bili u minusu. Menadžer je otkrio i da je i dalje u kontaktu  sa porodicom Šaulić i da su u dobrim odnosima a otkrio je i da je Šabanova kćerka Ilda počela sasvim slučajano da nastupa a od njega Šaban nikada nije tražio da joj nađe gažu niti jer intervenisao za nju i ona je radila onoliko koliko je to željela, nije bilo nikakvih pritisaka sa očeve strane.

Sabit je taj koji je upoznao i poginulog klavijaturistu Mirsada Kerića sa Šabanom koji je bio dosta težak i sa njim nije mogao svako da svira. A za nesreću koja se desila i u kojoj su obojica izgubli život Saabit kaže da se tako namjestilo i da je to sudbina.