Omiljeni voditelj u Srbiji je Jovan Memedović koji je prije više od trideset godsina počeo svoju karijeru i to u informativnoj redakciji Radio Televizije Beograd da bi 1992. godine postao sportski novinar.

Međuitm ono što mu stvarno leži i u čemu se pornašao su emisije i prirodi i njegove dvije najpoznatije emisije čiji je i autor su Svet lova i ribolova i Sasvim prirodno. Jedno vrijeme je vodio i popularni kviz Potera a ispričao je kako se prijavio za kasting ali je mislio da će i dalje moći da putuje i snima svoju emisiju.

Kada su mu javili da je taadšnji direktor javnog servisa Aleksandar Tijanić odlučio da će on da vodi Poteru pristao je ali mu je u prvoj sezoni bilo dosta teško jer je navikao da se kreće i bude u prirodi a ne u studiju. Poslije mu  je postalo zanimljivo to što je upoznavao takmičare sa kojima je prolazio kroz neku vrstu treninga da bi ih uveo u igru.

Kada je u  pitanju njegov privatnio život Jovan se trudi da ga drži daleko od očiju javnosti i svaki slobodan trenutak provodi u prirodi i druženju sa prijateljima. Mediji su pisali i o njegovoj vikendici koja se nalazi na osami gdje ide kada god ima vremena i uživa u samoći a društvo mu uglavnom prave njegovi psi. Malo je poznato i koje je godine ovaj voditelj rođen i svi se iznenade kada čuju koliko ima ogdina jer izgleda jako mladoliko. On je rođen u Beogradu 22 aprila 1960. godine i sutra puni 62 godine.

 

Preporučujemo