Priča je započela prije 13 godina kada se bračni par preselio u stan u Ljubić u Čačku. Prethodni stanar bila je starija žena koja je preminula, a nakon useljenja par je počeo primjećivati ​​jezive zvukove poput zavijanja, lupanja i koraka. Kao odgovor, zatražili su da svećenik obavi blagoslov kuće, što je uspješno obavljeno. Međutim, po povratku su otkrili da je kuća sada prekrivena crnom paučinom. Zet bivšeg stanara opovrgnuo je tvrdnje para.

Sjećanje na Željka i Olgicu, mladence koji su unajmili kuću u gradu i pomno je uredili po svom ukusu, još uvijek je u sjećanju mnogih. Njihovo uzbuđenje zbog početka zajedničkog života bilo je opipljivo i nezaboravno. Njihovi napori bili su uzaludni, jer su bili prisiljeni žurno se evakuirati ubrzo nakon useljenja. Razlog njihovog iznenadnog odlaska pripisan je spektralnim entitetima koji su opsjedali prostorije.

Unatoč njihovoj odsutnosti iz medija, ustrajala je video snimka njihove priče o zvukovima i događajima s kojima su se susreli u kući. Prije 13 godina mladi par je za Glas zapadne Srbije ispričao kako su počela njihova jeziva iskustva na Dan sjećanja. Čim je pala noć, začuli su uporno kucanje i korake kako prolaze pored njihove kuće. Zvuk zveckanja tanjura pojačavao je njihov strah. Mladi supružnici su otkrili da su događaji počeli nekoliko mjeseci prije njihovog useljenja, te da je u kući preminula žena.

Stanar je ispričao neobičan događaj kada su se on i njegova supruga navečer povukli u krevet, ali ih je uznemirio njihov pas koji je neprestano zavijao na vratima. Stanarova supruga čak je primijetila da zavijanje zvuči više kao mijaukanje, ali se trudila točno prenijeti zvuk. Tijekom druge noći događaji su bili ponavljanje prethodnog. Pas je zavijao, a nedugo zatim počelo je lupanje, a potom i zvuk koraka, što je spiker naglašavao. Zvukovi su uključivali patosnu škripu, lupanje po vratima, grebanje, zveckanje čaša i još koraka. Na kraju je situacija eskalirala do te mjere da su odlučili pozvati svećenika.

U trenutku kad je svećenik posvetio dom, iznenađenje je već stiglo na ulazu.
Prema gospodinovim riječima, pop je osveštao kuću prije nego što smo otišli sat vremena oko 8:30 navečer. Po našem povratku cijela je kuća bila obavijena tamnom paučinom. Jedan od susjeda, Mile Lopata, tvrdi da nije svjedočio nikakvim duhovima. Međutim, primijetio je crnu paučinu na tom području. Također je primijetio da je mjesto potpuno okrečeno, dajući izgled sličan svježe palom snijegu. Ovo je, kaže Mile, njegovo iskustvo.

Svećenik je ispričao kako je poznavao pokojnicu i potvrdio da je bila ugledna osoba. Posjetio je njezinu rezidenciju i obavio obred blagoslova vode, ali ona, nažalost, nije sudjelovala u slavlju krsne slave i s njom povezane slave. Protojerej Milenko Lazić ispričao je da su supružnici insistirali na danu osvećenja kuće. Potvrđivao je postojanje duhova i ideju da je svakom pojedincu dodijeljen anđeo čuvar.

Međutim, također je upozorio na prisutnost zlih duhova koji zahtijevaju budnost i zaštitu. Mihajlo, zet preminulog, nakon razgovora opovrgnuo je postojanje duhova u kući i prethodne dojave ocijenio neistinama. Zatražio je da se kuća snimi u večernjim satima, a rekao je i da je on sam tamo proveo mnogo noći, čak i sjedeći vani na klupi. Međutim, ustvrdio je da nije niti vidio niti čuo ništa slično i ustvrdio je da su on i njegova supruga bili emocionalno potreseni glasinama.

Preporučujemo