U svjetlu nedavnih događaja, bivša medicinska sestra izrazila je važnost opreza pri davanju slatkiša djeci. To posebno vrijedi za određenu vrstu slatkiša, koji je mnogima omiljen. Medicinska sestra naglašava da ova vrsta slatkiša može predstavljati značajan rizik za zdravlje i dobrobit djece.

Za brojnu djecu marshmallows je omiljena poslastica koja dolazi u velikom broju vrsta. Ipak, prethodna medicinska sestra iz Australije izdala je upozorenje o potencijalnoj opasnosti od gušenja ovom poslasticom. Niki Jurčić na društvenim je mrežama podijelila video u kojem je objasnila da kružni oblik marshmallowa može potpuno začepiti dišne ​​putove, navodi Yumama.

Tijekom svoje demonstracije s prozirnom plastičnom cijevi, objasnila je da kada je marshmallow vlažan, lijepi se za površinu usta te ga je teže konzumirati i ukloniti iz dišnih prolaza. U svjetlu toga, medicinska sestra predlaže roditeljima da nasjeckaju velike marshmallow bombone na manje komade ili da umjesto toga “odaberu manje marshmallow bombone” kako bi izbjegli potencijalne opasnosti od gušenja.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti upozorili su da određena hrana može povećati vjerojatnost gušenja. Tvrdi bomboni ili bomboni za žvakanje, kao i hrana poput zrna kukuruza, narezanih rajčica, trešanja ili grožđa, komadići tvrdog voća i povrća, sušeno voće, orašasti plodovi, sjemenke i drugi slični predmeti mogu predstavljati rizik.

Korisnik društvenih mreža podijelio je potresno iskustvo svjedočenja djeteta (ne svog) kako se guši marshmallowom. Strah na djetetovu licu, koje nije moglo doći do daha, ostavio je trajan utisak na svjedoka. No, situacija je riješena s nekoliko dobro postavljenih udaraca u djetetova leđa i ponovno su mogli normalno disati.

Drugi komentator izrazio je zahvalnost za objavu, rekavši da su prije bili nezadovoljni što nisu dali marshmallows svom dvogodišnjaku i da su ih čudno gledali. Često su dobivali odgovor da je marshmallows mekan i tope se u ustima. Međutim, video priložen postu pokazuje potencijalne opasnosti hranjenja male djece marshmallowom.

Da biste saznali kako pomoći djetetu koje se guši, pogledajte donji videozapis.

Preporučujemo