Automobil Škoda Milana Đorđevića (41) iz Niša nestao je sinoć na izletištu Bojanine vode u Suvoj ravni kod Niša, a njegova porodica je uspela da ga pronađe pomoću aplikacije za pametni sat.

Kada se Milan vratio sa posla, nestali su mu svi tragovi, pa je nestanak prijavio policiji. Međutim, kada je putem pametnog sata utvrđeno da se njegov automobil nalazi u Bojaninim vodama, informacija je dostavljena policiji i uslijedila je masovna pretraga terena. Milan je poslednji put viđen u beloj košulji sa plavim kopčama, tamnim pantalonama i smeđim cipelama kada je tamo parkirao automobil oko 18:30.

Otišao je tamo u svom odelu sa posla, verovatno da bi se oduvao. Inače, Milan Hiker je išao sa grupom i ima svoju opremu, ali sada ne planinari. Takođe nije imao opremu. On radi i nosi odijelo. Išao sam tamo obučen u cipele koje nisu planinarske. Sumnjamo da se negdje okliznuo. Pao je, ozlijedio se i nije mogao pozvati pomoć. Zato je važno da ga što više ljudi potraži – rekla je Maja Mihajlović, tetka u Milanu. Rekla je da je automobil pronađen putem aplikacije za pametni sat.

Njegov sin ima pametni sat preko kojeg se može povezati sa svojim telefonom. Evo šta su zaključili: Milanov automobil bio je na vodama Bojane. Auto je pronađen u brdskoj kolibi i tamo su otišli njegov brat i njegovi prijatelji. Međutim, auto je bio zaključan, a Milana nije bilo. Nestanak smo prijavili policiji i prije toga. Kada su pronašli auto, rekli su policiji gde se nalazi, pa je policija otišla tamo i pozvala Gorsku službu. Sinoć su odmah krenuli u potragu za njim, ali bezuspješno. Maha kaže da ga još nisu našli.

Millan je posljednji put viđen kako razgovara s muškarcem kako kosi travu juče u 18.30. – Poslednji put je viđen kako razgovara sa čovekom kako kosi travu juče u 18.30. Zatim je u pola šest otišao u vode Bojane. Tada se vrlo brzo smračilo. Možda je pao u mrak. Negdje se okliznuo i pao. To znači da je povređen i da nije mogao da se vrati. I njegov mobilni telefon je ostao u autu. Nadamo se da će pasti, povrijediti se i da neće moći pozvati pomoć. Za to vrijeme vidjela su ga i neka djeca. Djeca su kasnije došla i rekla policajcima da su ga vidjela. On je sam. Ništa neobično – rekao je Maja.

Traže ga policija, gorska služba, očevi, braća, prijatelji, meštani sela Gornja Studena… Odjeven je u tamno odijelo, pantalone, bijelu košulju sa plavim štipaljkama i braon cipele, visok je 185 centimetara. – kaže Maja.

Preporučujemo