Do prije dvije godine skoro niko ne bi u ovom dijelu Srbije uzeo zemlju ni da su mu poklanjali a sada je postalo jako atraktivno. Radi se o jednoj od najljepših i šumom najbogatijih planina u Srbiji, Goliji na kojoj je potražnja za placevima porasla u vrijeme pandemije korona virusa i od tada pa do danas cijene stalno rastu.

Koliko je danas Golija popularna kod kupaca pokazuje i činjenica da je jedan ar placa do prije dvije godine koštao nekoliko stotina maraka a sada košta i do nekoliko hiljada eura. Podsjećanja radi prije desetak godina su srpski mediji pisali o tome kako niko ne želi da kupi zemlju ovdje jer se tada na Pešteru jedno kompletmno imanje koje je imalo površinu oko 10 hektara i bogatu šumu nije moglo rpdati ni za 10 hiljada eura.

Ljudi koji prodaju zemlju i imanja na Goliji, Pešteru i Rogozni su uglavnom oni koji su to naslijedili i koji ne žive tu i nemaju namjeru da se vraćaju u ove krajeve. Međutim ako u to vrijeme nisu uspjeli da prodaju svoje placeve to je dobra vijest jer danas za njih mogu uzeti mnogo više novaca jer Golija čini se, ide stoopama Zlatibora.

U ovom području je najavljena i izgradnja ski staze i autoputa što je dodatno pridonijelo atraktivnosti Golije. Cijenu jednog ara danas određuje prije svega lokacija a on i na onim najnepristupačnijim i najmanje atraktivnim predjelima košta preko hiljadu eura a placevi koji se nalaze u blizini puta su puni skuplji pa tako ovdje ar može da košta i do 10 hiljada eura. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo