ŠOK I NEVERICA! – Šta su ova čuda? Hiljade “BEZOBRAZNIH” stvorenja izkočilo iz mulja, ljudi ih hvatali u ruke! (FOTO+VIDEO)

0

Koliko je priroda čudesna možemo da se uvjerimo na bezbroj primjera a mi vam danas donosimo jedan posve neuopbičajen i mnogi ne znaju za ovu pojavu. Na obalama Drjeks Biča se prije tri godine pojavilo na hiljade morskih crva koji svojim izgledom neodoljivo podsjećaju na muški spolni organ i od tada pa sve do dan danas se ovaj fenomen prepričava na društvenim mrežama.

Radi se o morskom crvu latinskog naziva Urechis caupo koji većinu svog života provede zakopan u sedimentu dna u moru. Narastu do 30 centimetara a pod pjeskom mogu da žive i preko 25 godina pri čemu se hrane planktonima i bakterijama te drugim česticama koje upadnu u njihove zamke koje prave pomoću svoje sluzi.

Prije tri godine je očito nešto poremetilo njihov eko sistem jer ih je na hiljade završilo na plaži a mještani su bili blago rečeno zaprepašteni. Jedan od njih je tada za medije rekao kako oni nisu imali pojma šta bi to moglo biti a crvi su bili razbacani posvuda i protezali su se na površini od dvije milje.

Galebovi kojima su crvi bili lak plijen su imali pravu gozbu i najeli su se toliko da nisu mogli ni da stoje. On se tada obratio i časopisu koji se bavi prirodom i pitao ih da razriješe ovu misteriju i odmah je dobio odgovor. Biolog Ivan Par je objasnio da postoje četiri vrste ovakvih crva i jedna od njih živi u Sjevernoj Americi dok ostale tri žive u Aziji i tamo ih smatraju pravim delikatesom. Šta vi mislite o ovome? Video pogledajte ovdje.